Hello Fresh Mobile Banner
Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Lær hvordan du lager perfekt bearnaise saus med denne enkle oppskriften. Passer til biff, fisk og grønnsaker. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1 spiseskje finhakkede sjalottløk
  • 1 spiseskje tørket estragon
  • Salt og pepper
  • 3 eggeplommer
  • 225 gram usaltet smør, smeltet i kjele
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk estragon

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele kombineres eddik, vin, sjalottløk og tørket estragon, og det småkokes over moderat varme til det er redusert til 2 spiseskjeer væske.
  2. 2Avkjøl og sil gjennom en fin sil.
  3. 3I toppen av et dobbeltkoker eller en varmebestandig bolle vispes eggeplommene til de blir tykke og klissete.
  4. 4Visp inn den reduserte eddikblandingen og pepper.
  5. 5Sett pannen eller bollen over en kjele med småkokende, ikke kokende, vann.
  6. 6Visp til blandingen er varm, omtrent 2 minutter.
  7. 7(Hvis blandingen virker å bli klumpete, dypp umiddelbart pannen i en bolle med isvann for å avkjøle, visp til den er glatt, og fortsett deretter med oppskriften.)
  8. 8Eggeplommeblandingen har tyknet nok når du kan se bunnen av pannen mellom vispestikkene, og blandingen danner en lett krem på vispens metalltråder.
  9. 9Mens du visper, heller du gradvis i det smeltede smøret, omtrent en spiseskje om gangen, og visper grundig for å innlemme det før du tilsetter mer smør.
  10. 10Etter hvert som blandingen begynner å tykne og bli kremete, kan smøret tilsettes raskere.
  11. 11Ikke tilsett melkepartiklene i bunnen av det smeltede smøret.
  12. 12Krydre sausen etter smak med finhakket fersk estragon, salt og pepper.
  13. 13For å holde sausen varm, plasser pannen eller bollen i lunkent vann eller i en termos.