Bearnaisesaus
Lær hvordan du lager perfekt bearnaise saus med denne enkle oppskriften. Passer til biff, fisk og grønnsaker. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1 spiseskje finhakkede sjalottløk
- 1 spiseskje tørket estragon
- Salt og pepper
- 3 eggeplommer
- 225 gram usaltet smør, smeltet i kjele
- 2 spiseskjeer finhakket fersk estragon
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele kombineres eddik, vin, sjalottløk og tørket estragon, og det småkokes over moderat varme til det er redusert til 2 spiseskjeer væske.
- 2Avkjøl og sil gjennom en fin sil.
- 3I toppen av et dobbeltkoker eller en varmebestandig bolle vispes eggeplommene til de blir tykke og klissete.
- 4Visp inn den reduserte eddikblandingen og pepper.
- 5Sett pannen eller bollen over en kjele med småkokende, ikke kokende, vann.
- 6Visp til blandingen er varm, omtrent 2 minutter.
- 7(Hvis blandingen virker å bli klumpete, dypp umiddelbart pannen i en bolle med isvann for å avkjøle, visp til den er glatt, og fortsett deretter med oppskriften.)
- 8Eggeplommeblandingen har tyknet nok når du kan se bunnen av pannen mellom vispestikkene, og blandingen danner en lett krem på vispens metalltråder.
- 9Mens du visper, heller du gradvis i det smeltede smøret, omtrent en spiseskje om gangen, og visper grundig for å innlemme det før du tilsetter mer smør.
- 10Etter hvert som blandingen begynner å tykne og bli kremete, kan smøret tilsettes raskere.
- 11Ikke tilsett melkepartiklene i bunnen av det smeltede smøret.
- 12Krydre sausen etter smak med finhakket fersk estragon, salt og pepper.
- 13For å holde sausen varm, plasser pannen eller bollen i lunkent vann eller i en termos.