Hello Fresh Mobile Banner
Sushi

Sushi

Lær hvordan du lager deilig sushi hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sushi-elskere som ønsker autentisk smak. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ark nori-ark
  • 60–85 gram sushi-ris, oppskrift følger
  • 60 gram sushi-kvalitets rå tunfisk, skåret i strimler
  • 15 gram wakame (sjøgresssalat)
  • 7 gram gulrot, julienned
  • 60 gram sushi-kvalitets rå laks, skåret i strimler
  • 7 gram agurk, julienned
  • 7 gram gulrot, julienned
  • 170 gram ukokt, modnet kortkornet ris
  • 240 ml kaldt vann
  • 2–5 cm tørket kelp, vasket ren
  • 1 ½ ss riseddik
  • 1 ss siktet sukker (finmalt sukker)
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg ut nori-arket på en sushimatte, med den blanke siden ned. Fordel sushirisen jevnt over arket, og la det være igjen en halv centimeter ved den nederste kanten. Lag en liten kanal i midten av risen på tvers av nori-arket. Legg tunfisk, wakame og gulrot i kanalen. Bruk sushimatten som guide, og brett nori-arket over fyllet før du ruller det sammen til en sylinder. Skjær i biter.
  2. 2Legg ut nori-arket på en sushimatte, med den blanke siden ned. Fordel sushirisen jevnt over arket, og la det være igjen en halv centimeter ved den nederste kanten. Lag en liten kanal i midten av risen på tvers av nori-arket. Legg laks, agurk og gulrot i kanalen. Bruk sushimatten som guide, og brett nori-arket over fyllet før du ruller det sammen til en sylinder. Skjær i biter.
  3. 3Denne oppskriften gir én porsjon ris, som er nok til to store, udelte ruller eller fire små, udelte ruller, eller 16 finger-sushibiter.
  4. 4Dette er den grunnleggende teknikken for å lage den klissete, eddiksmakende risen som utgjør grunnlaget for alle typer sushi. Modnet, japansk eller kalifornisk kortkornet ris er essensielt. For å variere mengden kokt ris, husk at forholdet mellom ukokt ris og vann bør være 1 del ris til 1 ¼ deler vann.
  5. 5Begynn med å vaske risen grundig til vannet er klart. La risen renne av i 30 til 60 minutter. Dette gjør at kornene kan absorbere fuktighet og begynne å svulme.
  6. 6Ha risen, vannet og kelpen i en kjele med tett lokk. Kok opp blandingen på middels varme, og fjern kelpen rett før kokepunktet. Sett på lokket og la det småkoke i ca. 10 minutter. (Koketiden vil variere avhengig av mengden ris.) Ikke løft på lokket mens risen koker.
  7. 7Slå av varmen, fjern lokket og dekk kjelen med et kjøkkenhåndkle. La den avkjøles i 10 minutter. I mellomtiden blander du sammen riseddik, sukker og salt i en kjele. Varm opp til sukkeret er oppløst, og hell deretter eddiken i en kald bolle. For å forhindre at eddiken fordampes, plasser bollen i kaldt vann for å fremskynde avkjølingen.
  8. 8Bruk en tresleiv til å forsiktig skje risen over i en risbøtte eller bolle. Fordel den jevnt, og bruk deretter sleiven til å skjære gjennom risen, først fra side til side, deretter fra topp til bunn.
  9. 9Fortsett å skjære gjennom risen – aldri mos den eller rør i den – mens du gradvis tilsetter sushi-eddiken litt etter litt. Samtidig kan du be noen om å vifte risen for å kjøle den ned. Det tar omtrent 10 minutter å blande inn eddiken grundig og la risen komme til romtemperatur.