
Olivenoljebrød
oppskrift på saftig og smakfullt olivenoljebrød. perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen. enkelt å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp varmt vann (45°C / 110°F)
- 2. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 3. 1 teskje hvitt sukker
- 4. 1 teskje salt
- 5. 4 spiseskjeer olivenolje
- 6. 2 1/2 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle blander du sammen det varme vannet (110 grader), gjæren, sukkeret, saltet og olivenoljen. Rør inn 2 kopper av melet for å lage en myk deigball. Elt inn mer mel slik at deigen blir myk og ikke klissete. Plasser den eltede deigen i en middels stor, smurt bolle. Dekk til og la den heve til den er doblet i størrelse.
- 22. Slå ned deigen, og form den til en ball eller et brød. Legg den på et smurt bakepapir. Dekk til og la den heve i 15 til 20 minutter. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 40 minutter, til den er gyllenbrun.