
Kylling- og skinkegryte
Lær hvordan du lager en deilig kylling- og skinkestuing i ovnen. En enkel oppskrift som passer til hverdag og helg. Perfekt som hovedrett!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp kokt, terningkuttet kyllingbryst
- 1/2 kopp kokt, terningkuttet skinke
- 1/2 kopp kokte brede eggnudler
- 1/4 kopp hakket selleri
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 3 unser revet Cheddar-ost
- 1 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Smelt smøret i en stor kjele over lav varme. Rør inn melet og varm opp til det bobler. Tilsett melken litt etter litt, mens du rører konstant, til blandingen er tykk og jevn.
- 3Ta kjelen av varmen og rør inn kyllingen, skinken, nudlene, sellerien, saltet og svart pepper. Hell denne blandingen over i en ildfast form på 1 1/2 liter.
- 4Stek i ovnen ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 15 minutter. Ta ut av ovnen, strø over osten og dryss med paprika etter ønske. Sett tilbake i ovnen og stek i 5 til 10 minutter, eller til osten er boblende.