Kylling- og skinkegryte

Kylling- og skinkegryte

Lær hvordan du lager en deilig kylling- og skinkestuing i ovnen. En enkel oppskrift som passer til hverdag og helg. Perfekt som hovedrett!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp melk
  • 1/2 kopp kokt, terningkuttet kyllingbryst
  • 1/2 kopp kokt, terningkuttet skinke
  • 1/2 kopp kokte brede eggnudler
  • 1/4 kopp hakket selleri
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 3 unser revet Cheddar-ost
  • 1 teskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 2Smelt smøret i en stor kjele over lav varme. Rør inn melet og varm opp til det bobler. Tilsett melken litt etter litt, mens du rører konstant, til blandingen er tykk og jevn.
  3. 3Ta kjelen av varmen og rør inn kyllingen, skinken, nudlene, sellerien, saltet og svart pepper. Hell denne blandingen over i en ildfast form på 1 1/2 liter.
  4. 4Stek i ovnen ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 15 minutter. Ta ut av ovnen, strø over osten og dryss med paprika etter ønske. Sett tilbake i ovnen og stek i 5 til 10 minutter, eller til osten er boblende.