Knocks and Chops: Pølse med krydret surkål og røkte svinekoteletter med bacon, eple og løk
oppskrift på knokwurst med krydret surkål og smakfulle røkte svinekoteletter med bacon, eple og løk. enkel og smakfull rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke (16 gram) knockwurst (4 pølser)
- 1 spiseskje smør
- 450 gram surkål, skylt og avrundet
- 1 teskje karvefrø
- 1 laurbærblad
- 1/2 teskje hele pepperkorn
- 2,4 dl mørk tysk øl
- Sterk sennep
- 1 brød pumpernickel, skivet
- 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 3 skiver bacon, hakket
- 1 middels stor gul løk, delt i kvarter og deretter tynne skiver
- 1 grønt eple, kjernet og tynne skiver
- 6 tynne skiver av benfri, røkt svinekotelett, halvert på skrå, tilgjengelig ved kjøttpålegget i kjøttdisken
- 2,4 dl mørk tysk øl
- 225 gram hver av to osteutvalg, for eksempel: ølost, bruder basil, muenster
- Surpickles
- 1 pose bayerske pretzels
Fremgangsmåte
- 1Prikk hull på pølsene av knockwurst og legg dem i en middels stor stekepanne. Tilsett 2,5 cm vann, la det småkoke og varm opp pølsene. Ta dem ut av pannen. Tøm pannen for væske og tilsett smør. La smøret smelte over middels varme. Del hver knockwurst i tre deler og legg dem tilbake i pannen for å få sprø skinn. Tilsett surkål i pannen, dryss over karve, legg i laurbærblad og pepperkorn. Hell ølet i pannen. Når ølet begynner å boble, skru ned varmen og la det småkoke.
- 2Varm opp en annen stekepanne over middels høy varme. Tilsett olje, ca. ett sving med pannen, og ha i hakket bacon. Når baconet har avgitt fett, tilsett løk og stek i 3 til 5 minutter. Deretter tilsetter du skivede epler og steker i ytterligere 2 til 3 minutter. Legg i røkte koteletter og karamelliser kjøttet på begge sider, ca. 2 til 3 minutter. Ta kotelettene ut av pannen og dekk løst med aluminiumsfolie. Hell ølet i pannen og skru ned varmen til lav, slik at det småkoker.
- 3Når du er klar til å servere, deler du flere skiver pumpernickel i to på langs. Sett en skål med krydret sennep ved siden av pumpernickelen for å dyppe.
- 4Plasser 2 eller 3 biter av knockwurst på hver tallerken, på en seng av krydret surkål. Server tre stykker røkt svinekjøtt med bacon, epler og løk oppå. Legg ut store dill- eller halvsyltede sylteagurker, tyske oster og pretzels for en kveld med overdådig snacks!