Sørvestlige Sopaipillas
Lær hvordan du lager deilige south western sopaipillas med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks med en krydret vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper allsidig mel, pluss mer til arbeidsflaten
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 1 teskje salt, pluss 1 teskje
- 4. 1/4 kopp fettstoff (for eksempel kortning)
- 5. 1 til 1 1/4 kopper vann, romtemperert
- 6. 4 kopper rapsolje
- 7. 1 teskje ancho-chili pulver
- 8. 1/2 teskje svart pepper
- 9. 1 (15-unse) boks svarte bønner, drenert og skylt
- 10. 2 Roma-tomater, frøet og hakket
- 11. 1 (4-unse) boks grillede grønne chili (anbefalt: Hatch)
- 12. 1 hvitløksfedd, hakket
- 13. 1 avokado, delt i to, fjernet stein og kjøttet hakket
- 14. 1 lime, presset
- 15. 1 1/2 teskje ancho-chili pulver
- 16. 85 gram queso fresco, smuldret (ca. 1/2 kopp)
- 17. 2 spiseskjeer rapsolje
- 18. En klype salt og nykvernet svart pepper
- 19. 3 spiseskjeer hakket korianderblad
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. I en stor bolle sikt sammen melet, bakepulveret og 1 teskje salt. Kutt inn smøret med en gaffel eller en paiblander. Tilsett vannet gradvis, til deigen samler seg og danner en ball. Vend ut på en melet overflate og kna til den er glatt. Dekk til og la hvile i 5 minutter. Kok's notat: Deigen kan også lages i en kjøkkenmaskin med visp.
- 33. Varm opp rapsoljen i en stor, høybeinet stekepanne til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 44. I en liten bolle blander du sammen den resterende teskjeen salt, ancho-chili pulver og pepper, og setter til side.
- 55. Del deigen i 4 like store deler. Rull hver del til en kvadrat ca. 0,6 cm tykk. Kutt hver del i 2 x 2 tommers kvadrater. Arbeid i porsjoner, og forsiktig legg ca. 6 stykker av deigen i den varme oljen. Bruk tang for å vende deigen hyppig, slik at de puffes opp jevnt og blir gjennomstekte. Stek til de er gyldne og puffet opp som små puter. Ta dem opp av oljen og la renne av på et stekebrett dekket med kjøkkenpapir. Strø over ancho-chili-blandingen. Gjenta med resten av deigen. Overfør de stekte brødene til et serveringsfat, topp med omtrent en spiseskje salsa og server.
- 66. Bland alle salsa-ingredienser i en bolle og vend godt sammen.