Pekanbacon-squares à la mode
oppskrift på pecan-bacon squares a la mode, en smakfull og enkel dessert med nøtter og bacon som passer til alle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 6 spiseskjeer kaldt usaltet smør, i terninger, pluss litt mer til smørformen
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1/4 kopp sukker
- En klype kosher-salt
- 2 teskjeer fersk sitronjuice
- 8 skiver bacon, i terninger
- 3 store egg
- 1 kopp lys maisirup
- 1/3 kopp sukker
- 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje eplesidereddik
- 1 kopp pekannøtter, pluss mer til pynt
- Vaniljeis til servering
Fremgangsmåte
- 1Lag bunnen: Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en 20 cm kvadratisk bakeform og kle den med non-stick-aluminiumfolie, slik at det er et overheng på to sider. Smør lett på folien.
- 2Bland mel, sukker og salt i en food processor og puls til det er godt blandet. Tilsett smøret og puls til blandingen ser ut som grovt mel. Tilsett sitronsaften og puls til deigen akkurat samler seg. Trykk deigen ut i bunnen av den forberedte formen og stek til den er lett gyllen, ca. 15 minutter.
- 3I mellomtiden lager du fyllet: Kok baconet i en stor stekepanne over middels varme, rør av og til, til det er sprøtt, ca. 8 minutter; la det renne av på kjøkkenpapir. Visp egg, mais sirup, sukker, smeltet smør, vanilje og eddik i en middels bolle til det er godt blandet.
- 4Strø pecannøtter og bacon over den forberedte bunnen, og hell deretter fyllet over. Stek til fyllet er stivnet og nøttene er gyldne, 30 til 35 minutter. La det avkjøle helt i formen på en rist, før du løfter det ut av formen med hjelp av overhenget på folien. Skjær i firkanter og server med iskrem og flere pecannøtter.
- 5Fotograf: Yunhee Kim