
Lupitas Tlayudas
oppskriften på lupitas tlayudas gir deg en smak av mexico. lær hvordan du lager denne deilige forretten med enkle steg for en autentisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Omtrent 20 tørkede arbol-chili
- 1 spiseskje/15 ml olivenolje
- Salt
- 4 benfrie svinekoteletter
- 4 store flatbrød
- 2 spiseskjeer/30 ml talg eller andefett, valgfritt
- 1/2 kopp/125 ml refried svarte bønner, most
- 1 avokado, skivet
- Hot saus
- 1 kopp/250 ml revet Oaxaca-ost
- Revet salat
- Hakket løk
- Terninger av tomater
- Hakket frisk koriander
- Salsa
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Forvarm grillen til middels høy varme.
- 2For de grillede svinekotelettene: I en food processor, finhakk chiliene til et pulver. I en liten bolle, bland chilipulveret med olivenoljen og krydre med salt. Gni kjøttet inn med chiloljen og grill til ønsket stekegrad, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen på koteletten. Hold varm.
- 3For tlayudene: Legg en tortilla på et bakepapirkledd stekebrett eller en pizzastein, og smør med 1/2 spiseskje lard hvis du bruker det, deretter en fjerdedel av den moste refried beans-blandingen. Tilsett en fjerdedel av avokadoen, dryss over hot sauce etter smak, og topp med en fjerdedel av osten. Stek til osten er smeltet, ca. 5 minutter. Gjenta med resten av ingrediensene.
- 4I mellomtiden, skjær svinekotelettene i tynne skiver.
- 5Pynt hver tortilla med salat, løk, hakkede tomater, koriander og salsa. Spis den åpen eller brett den i to hvis ønskelig, og topp med de tynne skivene av den grillede svinen.