Det er bare svinekjøtt... og chutney

Det er bare svinekjøtt... og chutney

oppskrift på en smakfull rett med svin og chutney, perfekt for en lett og rask hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer malt kanel
  • 2 spiseskjeer chilipulver
  • 2 spiseskjeer malt spisskummen
  • 2 spiseskjeer fennikelfrø
  • 2 spiseskjeer paprika
  • 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 2 svinefileter (én pakke inneholder 2 fileter)
  • Olivenolje, til bruning
  • Tranebærchutney, til servering, oppskrift følger
  • 1 gul løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer malt ingefær
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1 spiseskje fennikelfrø
  • 1 teskje chiliflak
  • En klype malt nellik
  • Én pose tørkede tranebær på 170 gram (se Kok's Note)
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor bolle, bland kanel, chili, spisskummen, fennikel, paprika, pepper og salt.
  3. 3Gni inn hver svinenakke rikelig med krydderblandingen. La kjøttet hvile i 20 til 30 minutter ved romtemperatur.
  4. 4Forvarm en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett nok olje til å dekke bunnen. Legg svinenakkene i pannen og stek dem på alle sider til de er gyldne, ca. 3 til 4 minutter per side.
  5. 5Legg det stekte kjøttet i ovnen og stek til en digital termometer viser 70–75 °C, ca. 20 til 30 minutter. Ta ut nakkene av ovnen, legg dem på en tallerken eller skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie og la kjøttet hvile i 10 minutter.
  6. 6Skjær kjøttet i skiver på ca. 2,5 cm tykkelse, og legg rikelige mengder tranebærchutney over. Nyt!
  7. 7I en middels stor kjele, tilsett løk, hvitløk, 1/2 til 3/4 kopp vann, eddik, sukker, ingefær, allehånde, fennikel, chili og nellik. Kok opp blandingen.
  8. 8Tilsett tranebærene i kjelen og skru ned varmen til lav. La blandingen småkoke til tranebærene har reetablert seg og begynner å mykne og brytes ned. Hvis det fordamper for mye væske, tilsett mer vann og fortsett å koke til ønsket konsistens er oppnådd. Chutneyen skal være litt fastere og mer klumpete enn gelé. Når chutneyen er ferdigkokt, smak til med salt og pepper.