
Det er bare svinekjøtt... og chutney
oppskrift på en smakfull rett med svin og chutney, perfekt for en lett og rask hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer malt kanel
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 2 spiseskjeer malt spisskummen
- 2 spiseskjeer fennikelfrø
- 2 spiseskjeer paprika
- 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 2 svinefileter (én pakke inneholder 2 fileter)
- Olivenolje, til bruning
- Tranebærchutney, til servering, oppskrift følger
- 1 gul løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1/4 kopp sukker
- 2 spiseskjeer malt ingefær
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1 spiseskje fennikelfrø
- 1 teskje chiliflak
- En klype malt nellik
- Én pose tørkede tranebær på 170 gram (se Kok's Note)
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en middels stor bolle, bland kanel, chili, spisskummen, fennikel, paprika, pepper og salt.
- 3Gni inn hver svinenakke rikelig med krydderblandingen. La kjøttet hvile i 20 til 30 minutter ved romtemperatur.
- 4Forvarm en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett nok olje til å dekke bunnen. Legg svinenakkene i pannen og stek dem på alle sider til de er gyldne, ca. 3 til 4 minutter per side.
- 5Legg det stekte kjøttet i ovnen og stek til en digital termometer viser 70–75 °C, ca. 20 til 30 minutter. Ta ut nakkene av ovnen, legg dem på en tallerken eller skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie og la kjøttet hvile i 10 minutter.
- 6Skjær kjøttet i skiver på ca. 2,5 cm tykkelse, og legg rikelige mengder tranebærchutney over. Nyt!
- 7I en middels stor kjele, tilsett løk, hvitløk, 1/2 til 3/4 kopp vann, eddik, sukker, ingefær, allehånde, fennikel, chili og nellik. Kok opp blandingen.
- 8Tilsett tranebærene i kjelen og skru ned varmen til lav. La blandingen småkoke til tranebærene har reetablert seg og begynner å mykne og brytes ned. Hvis det fordamper for mye væske, tilsett mer vann og fortsett å koke til ønsket konsistens er oppnådd. Chutneyen skal være litt fastere og mer klumpete enn gelé. Når chutneyen er ferdigkokt, smak til med salt og pepper.





