
Søt maisis, saltet popcorn og karamellisert bacon
Oppdag en unik dessert med søt mais iskrem, salt popcorn og karamellisert bacon. Perfekt for sommerens festmåltid eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 kopper kremfløte
- 1 kvart melk
- 2 vaniljestenger, delt i to
- 5 øre med mais, korn fjernet og kolbene satt til side
- En klype kosher-salt, pluss mer for å krydre popcorn
- 10 eggeplommer
- 1 kopp sukker
- En klype salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp popcornkjerner
- Karamellisert bacon, oppskrift følger
- 1 teskje blandet olje
- 1 kopp hakket bacon
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1/2 sitron, presset
- 2 spiseskjeer kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Iskremmaskin
- 2For den søte mais-iskremen: Varm opp en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett fløte, melk, vaniljebønner, maiskolber og korn, samt en klype salt. La det varmes opp til det begynner å småkoke, pass på at det ikke blir for varmt slik at fløten skiller seg. I mellomtiden visper du sammen eggeplommene og sukkeret i en stor bolle, til det er godt blandet og får en kremet, gylden konsistens. Når melkeblandingen begynner å koke, sil den over i en stor bolle. Fjern maiskolber, korn og vaniljebønner. Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljebønnene med baksiden av kniven og tilsett frøene i melkeblandingen. Kast maiskolbene og bruk en øse eller en tresleiv til å presse ut eventuelle væsker gjennom de resterende faststoffene, og over i melkeblandingen. Kast faststoffene. Tilsett saltet. Hell langsomt melkeblandingen i eggeblandingen under konstant visping for å temperere eggeplommene og unngå at de koagulerer.
- 3Raskt tørk av den opprinnelige kjelen og hell melkeblandingen tilbake i kjelen. Sett kjelen over middels varme og rør kontinuerlig til blandingen tykner og dekker bollen på bosen, ca. 3–5 minutter. Sil iskremblandingen over i en ny bolle og plasser umiddelbart bollen i en isbad, mens du rører for å kjøle den raskt ned. Når den er helt avkjølt, hell den i en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en stor beholder og sett den i fryseren for å oppnå riktig konsistens.
- 4For popcornet: Varm opp olivenolje i en middels stor sautépanne over middels-høy varme. Tilsett popcornkornene og dekk med lokk. Kokk i henhold til pakkens anvisninger til maisen er fullt poppet. Når popcornet er ferdig og fortsatt varmt, salt rikelig. Sett til side.
- 5Bruk en skje til å forme en kule iskrem på hver serveringsplate. Skje litt kandisert bacon over iskremen på hver tallerken og pynt med popcorn. Smak!
- 6Til en middels stor sautépanne over middels-høy varme, tilsett olje og bacon. La baconet steke til det er sprøtt, ca. 7–8 minutter, og rør av og til for å unngå at det setter seg fast i pannen. Når baconet er helt sprøtt, hell av litt av fettet. Tilsett brunt sukker i pannen og rør for å løse opp og karamellisere det. Rør inn sitronsaft og fløte, og bland godt. Juster konsistensen med mer fløte om nødvendig.
- 7Porsjon: 1/4 kopp