Mac & Cheese med røde paprika og tomater
Oppdag en deilig oppskrift på mac & cheese med røde paprika og tomater. En smakfull og enkel rett perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund ziti- eller pennepasta
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2½ kopper ferske brødsmuler, helst fra surdeigsbrød
- 1 spiseskje finhakket fersk flatbladpersille
- 1 spiseskje finhakket fersk timian
- 170 gram skarp hvit Cheddarost (ca. 2 kopper)
- 113 gram fontinaost, revet (ca. 1⅓ kopper)
- 85 gram røkt Goudaost, revet (ca. 1 kopp)
- 1 oppskrift varm béchamelsaus, se oppskrift nedenfor
- 10 soltørkede tomater
- 1 glass ovnsbakte røde paprika, uten frø og i terninger
- 1 teskje kosher salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- ¼ kopp hvetemel
- 4 kopper melk
- 1 kvist fersk flatbladpersille
- 1 kvist fersk timian
- ½ laurbærblad
- ½ løk med 1 nellikspiker
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- En klype nyrevet muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Smør en ildfast form på 23 x 33 cm lett. Kok opp en stor kjele med kaldt vann og salt godt. Tilsett pasta og kok, rør av og til, til den nesten er al dente, ca. 8 minutter. Sil av pastaen, overfør den til en stor bolle, og la den avkjøle litt.
- 3Smelt smør i en middels stor stekepanne over middels varme. Ha i hvitløksfedd og la det surre i et minutt. Tilsett brødsmuler, persille og timian, og vend det godt sammen. Ta ut hvitløksfeddet; sett brødsmulene til side.
- 4Vend pastaen med ostene. Rør inn béchamelsausen. Bland inn tomater, rød paprika, salt og pepper. Hell over i den forberedte ildfaste formen og strø brødsmulene over. Stek til sausen bobler og brødsmulene er sprø og gylne, ca. 25–30 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
- 5Smelt smør i en middels stor kjele over middels varme. Rør inn melet med en tresleiv og kok i ca. 2 minutter. Spe sakte med melk, mens du visper, og kok opp. Tilsett persille, timian, laurbærblad og løk. Senk varmen og la det småkoke, mens du visper av og til, til sausen er tykk, ca. 15 minutter. Ta ut urtene og løken, og smak til med 1/2 teskje salt, muskatnøtt og pepper.