
Kung Pao Calamari
Lær hvordan du lager kung pao calamari – en asiatisk-inspirert forrett med sprø calamari og krydret saus. Perfekt for en smakfull kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper plommesaus
- 3 spiseskjeer risvinseddik
- 2 spiseskjeer ristet chili-hvitløkssaus
- 2 spiseskjeer sesamolje
- En klype svart sesamfrø
- En klype hvite sesamfrø
- 1/4 bunt fersk koriander, finhakket
- Mel Dredge (eller erstatt med din favoritt ferdigkjøpte fish fry-blanding):
- 900 gram maismel
- 1 spiseskje bakepulver
- Salt og nykvernet pepper
- 1 kg renset calamari (fersk eller frossen), skåret i 0,5 cm tykke ringer
- 425 gram skivede hot pepper-ringer, avrent
- 150–280 gram tørkede ristede peanøtter
- 150 gram hakkede vårløk
- Sitronbåter, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til kung pao-sausen: Bland plommesausen, 1/2 kopp vann, risvinseddik, chili hvitløkssaus, sesamolje, både sesamfrø og koriander i en stor bolle og sett til side.
- 3Til melblandingen: I en separat stor bolle, bland maismel, bakepulver, litt salt og pepper.
- 4Til calamari: Forvarm en frityrgryte til 175°C (350°F). Legg den avdryppede, men fortsatt våte calamarien i melblandingen og arbeid det godt for å sikre jevn dekning. Ikke la det bli klumpete. Forsiktig, slipp de meldekte ringene i det varme oljen. Stek ringene i 1 minutt, og legg de hete pepperringene i oljen. La det steke til calamarien er gyllenbrun, omtrent 30 sekunder lenger. Sil calamari og peppers godt.
- 5På servering: Drypp 90–120 gram (3–4 unser) kung pao-saus over hver 227 gram (8 unser) calamari og hete peppers. Strø over de ristede peanøttene og vårløken. Pynt med sitronbåter hvis ønskelig, og server.