Fritert rød snapper i søt og sur saus

Fritert rød snapper i søt og sur saus

Lær hvordan du lager sprø rød snapper med en smakfull søt og sur saus. En enkel og velsmakende oppskrift på hovedretten for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 6 spiseskjeer allsidig mel
  • 450 gram rød snapperfilet, skåret i 3,8 cm store terninger
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • Olje til dypsteking
  • Søt og sur saus, oppskrift følger
  • 1/4 kopp finhakket løk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk ingefær
  • 3 spiseskjeer rapsolje
  • 1/2 kopp ketchup
  • 1/2 kopp andesaus
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 2 til 4 spiseskjeer rå sukker, eller hvitt, brunt eller lilla sukker
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bland maisstivelse og mel sammen. Krydre snapperen med salt og nykvernet svart pepper, og vend den i melet. Fyll en dyp gryte omtrent halvfull med olje. Varm opp oljen til 180 grader Celsius, og fritér fisken til den er gyllen. Legg den direkte i den varme sausen, og server.
  2. 2Sett en liten kjele over middels varme, tilsett olje, løk og ingefær. Sautér i 2 minutter. Tilsett eddik, sukker, ketchup og andesaus. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett vann for ønsket konsistens hvis sausen blir for tykk. Krydre med salt og pepper.