Poi Blini med røkelaks "Lomi Lomi" og dillkremfrais

Poi Blini med røkelaks "Lomi Lomi" og dillkremfrais

Lær å lage deilige poi blini med røkelaks, lomilomi og dillkremfraise. Perfekt for forrett eller fest. En enkel oppskrift med norsk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper crème fraîche
  • 6 spiseskjeer sitronsaft
  • 3/4 kopp hakkede sjalottløk
  • 1/2 kopp hakket frisk dill
  • 1 1/2 spiseskjeer salt
  • 1/2 spiseskje svart pepper
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer hakket frisk gressløk
  • 2 teskjeer hakket frisk persille
  • 1 teskje hakket frisk timian
  • 3/4 kopp kulturmelk
  • 1/4 kopp melk
  • 1 egg, lett pisket
  • 1/4 kopp smørsmeltet usaltet smør
  • 1/2 kopp skrellet, dampet og most tarorot
  • 2 gram tynne skiver røkt laks
  • 3 spiseskjeer ikura (lakserogn)
  • 3 spiseskjeer daikonspirer
  • 3 spiseskjeer mikrogrønnsaker (små, blandede salatgrønnsaker)
  • Ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Først lager du Dill Crème Fraiche. I en ikke-reaktiv blandebolle blander du alle ingrediensene. Dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i 2 timer.
  2. 2For Poi Blini, i en blandebolle blander du mel, bakepulver, salt og ferske urter. Rør inn kulturmelk, melk og egg. Vend inn det smeltede smøret og den moste taroen. Dekk bollen med plastfolie og la røren hvile i kjøleskapet i 1 time.
  3. 3For å lage bliniene, varm opp en non-stick stekepanne eller takke på middels varme. Ha 2 spiseskjeer av røren på pannen av gangen for å danne 3-tommers pannekaker, og stek dem til de er gylne, 1 til 2 minutter på hver side, snu dem når det dannes bobler på toppen. Du skal få totalt 16 blini.
  4. 4Legg 2 poi blini på hver serveringsplate. Smør dem med crème fraiche. Legg røkt laks over hver blini. Pynt med ikura, daikonspirer og mikrogrønt, og drypp lett med olivenolje. Server umiddelbart.