Potetstrudel med dillsaus

Potetstrudel med dillsaus

Lær hvordan du lager en deilig potetstrudel servert med frisk dillsaus. Perfekt som forrett eller sammen med en lett salat. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Dillsaus, oppskrift følger
  • 2 Yukon Gold-poteter, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 spiseskje usaltet smør, pluss 1 spiseskje
  • 1 spiseskje olivenolje, pluss 1 spiseskje
  • 1 kopp finhakket løk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 kopper sjampinjong, hakket
  • 2 kopper shiitakesopp, stilket og skivet
  • 2 spiseskjeer hvit vermut
  • 2 spiseskjeer hakkede ferske oregano-blader
  • 2 spiseskjeer hakkede ferske timianblader
  • 2 spiseskjeer hakkede ferske italienske persilleblader
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp myk chèvre
  • 3 ark filodeig
  • 1/2 kopp klarnet smør, smeltet
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
  • 2 kopper kremfløte
  • 2 spiseskjeer hakket dill
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: pastrybørste
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3I en stor kjele med saltet vann koke potetene til de er møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet og sett potetene til side i en stor bolle.
  4. 4I en stor stekepanne smelt 1 ss smør med 1 ss olivenolje over middels varme og sautér løk og hvitløk til de er myke. Tilsett soppknappene og sautér til de er lett brunet. Bland dette i bollen med potetene.
  5. 5Smelt resten av smøret og oljen i samme stekepanne og sautér shiitakesoppene til de er gylne. Tilsett dem i potet- og sopptblandingen. Hell hvit vermut i den varme pannen og la det småkoke i 30 sekunder. Tilsett vermut, oregano, timian og persille i potet- og sopptblandingen. Krydre med kosher-salt og pepper etter smak.
  6. 6Smuldre den myke chèvreosten inn i potet- og sopptblandingen og vend forsiktig sammen.
  7. 7Legg ett lag med filodeig på en ren, tørr overflate, og pensle med klarnet smør. Fortsett med to lag til, og pensle hver lag med klarnet smør. Fordel sopptblandingen over den nederste tredjedelen av filodeig-lagene. Rull opp strudelen som en vårull, og brett inn sidene for å lage en tett sylinder. Legg strudelen på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. 8Pensle utsiden av strudelen med klarnet smør og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  9. 9Stek i 15 minutter, og reduser deretter temperaturen til 180 grader Celsius. Stek i ytterligere 15 minutter til den er gyllenbrun. Skjær strudelen i 6 skiver og server med varm dillsaus.
  10. 10I en middels stor kjele over middels høy varme smelt smøret og sautér sjalottløk til de er gylne. Tilsett fløten og kok opp.
  11. 11Reduser varmen til middels lav og la det småkoke til det er redusert med en tredjedel. Rør inn dill og krydre med salt og pepper etter smak.