
Krydret sørvestlig prime rib med sprø potetkaker og San Joaquin-salsa
oppskrift på en krydret southwestern prime rib servert med sprø potetkaker og frisk san joaquin salsa, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 prime rib-seksjoner
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. Favoritt Southwest-krydder (anbefalt: Smoky Southwest Char Rub)
- 4. Salt og pepper
- 5. Sprø potetkaker, oppskrift følger
- 6. San Joaquin-salsa, oppskrift følger
- 7. 2 bakepoteter
- 8. 1 (85 gram) pakke kremost
- 9. 1/4 kopp hakkede svarte oliven
- 10. 1 maiskolbe, avskåret fra kornet
- 11. 1/4 kopp hvit løk, sautert
- 12. 1 teskje finhakket rød Fresno-chili
- 13. 1 teskje finhakket jalapeño
- 14. 1/8 pund hickory-røkt Muenster-ost
- 15. 2 store egg, pisket
- 16. Brødsmuler, til panering
- 17. Vegetabilsk olje, til steking
- 18. 1 pakke tørket mango, rehydrert i ananas- og mangojus
- 19. 1/2 kopp hakket jicama
- 20. 1 rød paprika, hakket
- 21. 1 jalapeño, hakket
- 22. 1/4 kopp hakket løk
- 23. 1/4 teskje granulat hvitløk
- 24. 2 teskjeer fersk hakket koriander
- 25. 1 lime, saftet
- 26. Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 11. Smørribbe og gni hver side med ekstra jomfru olivenolje. Salt og pepper, og krydre lett kjøttet med krydderblandingen. Varm opp en stor grillpanne. Brun og kok kjøttet i grillpannen over middels varme i omtrent 20 minutter. Server umiddelbart med potetkaker og laks.
- 22. I en stor kjele, kok opp nok vann til å dekke 2 poteter. Kok potetene til de er møre. Sil av vannet og mos de kokte potetene. Tilsett de neste 7 ingrediensene i de moste potetene og bland alt godt sammen. Form potetmassen til små kaker. Dypp hver kake i eggeblanding og deretter i brødsmuler. Tilsett vegetabilsk olje i en liten stekepanne og varm opp over middels høy varme. Stek hver potetkake til den er gyllenbrun.
- 33. Bland alle ingrediensene godt sammen i en middels stor bolle og sett til side til servering.