Hello Fresh Mobile Banner
Empanadas

Empanadas

lær hvordan du lager deilige empanadas med vår enkle oppskrift. perfekt som forrett eller snacks, med sprø skorpe og fyll av kjøtt og grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 løk, finhakket
  • 2. 1/4 grønn paprika, finhakket
  • 3. 450 gram ekstra magert kjøttdeig av storfe
  • 4. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 5. 1/4 teskje paprika
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 1/2 kopp vann
  • 9. 1 kokt egg, finhakket
  • 10. 10 grønne oliven uten stein, finhakket
  • 11. 2 (17-unse) pakker frossen butterdeig
  • 12. Mel til utbaking
  • 13. 1 eggehvite

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en kjele, sautér løk, grønn paprika, kjøttdeig, spisskummen, paprika, salt og pepper i olivenolje til det er lett brunet. Tilsett vann og la det småkoke under lokk til kjøttet er gjennomstekt. Ta av varmen og la det avkjøle, deretter blander du inn hakket kokt egg og oliven.
  3. 33. Tin butterdeigen i romtemperatur og kjevle den ut på en melet arbeidsflate. Kutt deigen i sirkler med en utstikker eller en kniv, ca. 9 cm (3 1/2 tommer) i diameter.
  4. 44. Mens du holder én sirkel i hånden, legg en teskje av kjøttfyllet i midten. Brett deigen i to og forsegl kantene ved å presse dem sammen med en gaffel. Gjenta med resten av ingrediensene.
  5. 55. Legg empanadene på en godt smurt bakeplate og pensle toppene med eggehvite. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er godt puffet opp og gyldne. Ta ut av ovnen, la avkjøle litt, og server.