Gulrøttengress Gumbo med god timianris

Gulrøttengress Gumbo med god timianris

oppskrift på dandelion green gumbo med smakfull thyme rice. enkel, sunn og perfekt for en smakfull middag. prøv denne unike retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 ss ekstra virgin olivenolje, delt
  • 2. 1 kopp hvit ris, for eksempel Carolina-merke
  • 3. 6 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 4. 4 til 5 kvister fersk timian
  • 5. 2 ss smør
  • 6. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 3 til 4 stilker selleri fra hjertet, hakket med bladene
  • 8. 1 rød paprika, hakket
  • 9. 1 stor gul løk, hakket
  • 10. Salt og pepper
  • 11. 1 ts søt paprika, en tredjedel av en håndflate
  • 12. 1 laurbærblad, fersk eller tørket
  • 13. 3 ss hvetemel
  • 14. 1 flaske lyst øl
  • 15. 3 til 6 ts sterk saus (anbefalt: Frank's Red Hot), medium til sterk varme
  • 16. 1 ss Worcestershire-saus, vurder mengden etter eget skjønn
  • 17. 1 (425 g) boks med hakkede, knuste eller hermetiske tomater
  • 18. 4 til 5 kopper, 2 bundter, løvetannblader, stilkede og hakkede
  • 19. 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 20. 2 ts sitrusskall, finrevet
  • 21. 2 vårløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en sauspanne på middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje og ris. Rist risen i 2 minutter, tilsett 2 kopper kraft og timianstilker, og kok opp. Dekk til pannen, reduser varmen til lav, og kok i 18 minutter eller til risen er mør.
  2. 22. Varm opp en suppegryte på middels til middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, to sirkler med pannen, og 2 spiseskjeer smør i gryten. Når smøret har smeltet inn i oljen, tilsett hvitløk, selleri, paprika og løk, og krydre med salt, pepper og paprika. La grønnsakene koke til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett laurbærblad og mel, og la melet koke i ytterligere ett minutt. Rør inn øl, og la væsken redusere til halvparten, omtrent ett minutt. Tilsett hot sauce, Worcestershire-saus og tomater. Hell i 1 liter kraft i gryten, rør inn grønnsakene og krydre med muskatnøtt. Øk varmen for å få opp kokingen raskt, og la det småkoke i 15 minutter til grønnsakene ikke lenger er bitre. Juster krydderet etter smak.
  3. 33. Fjern lokket fra risen, og tilsett sitronzest og vårløk. Fjern timiankvistene, og luft opp risen med en gaffel. Fjern laurbærbladet fra gumboen. Server gumboen i boller, toppet med ris, og nyt.