Gulrøttengress Gumbo med god timianris
oppskrift på dandelion green gumbo med smakfull thyme rice. enkel, sunn og perfekt for en smakfull middag. prøv denne unike retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 ss ekstra virgin olivenolje, delt
- 2. 1 kopp hvit ris, for eksempel Carolina-merke
- 3. 6 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 4. 4 til 5 kvister fersk timian
- 5. 2 ss smør
- 6. 4 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 3 til 4 stilker selleri fra hjertet, hakket med bladene
- 8. 1 rød paprika, hakket
- 9. 1 stor gul løk, hakket
- 10. Salt og pepper
- 11. 1 ts søt paprika, en tredjedel av en håndflate
- 12. 1 laurbærblad, fersk eller tørket
- 13. 3 ss hvetemel
- 14. 1 flaske lyst øl
- 15. 3 til 6 ts sterk saus (anbefalt: Frank's Red Hot), medium til sterk varme
- 16. 1 ss Worcestershire-saus, vurder mengden etter eget skjønn
- 17. 1 (425 g) boks med hakkede, knuste eller hermetiske tomater
- 18. 4 til 5 kopper, 2 bundter, løvetannblader, stilkede og hakkede
- 19. 1/4 ts revet muskatnøtt
- 20. 2 ts sitrusskall, finrevet
- 21. 2 vårløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en sauspanne på middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje og ris. Rist risen i 2 minutter, tilsett 2 kopper kraft og timianstilker, og kok opp. Dekk til pannen, reduser varmen til lav, og kok i 18 minutter eller til risen er mør.
- 22. Varm opp en suppegryte på middels til middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, to sirkler med pannen, og 2 spiseskjeer smør i gryten. Når smøret har smeltet inn i oljen, tilsett hvitløk, selleri, paprika og løk, og krydre med salt, pepper og paprika. La grønnsakene koke til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett laurbærblad og mel, og la melet koke i ytterligere ett minutt. Rør inn øl, og la væsken redusere til halvparten, omtrent ett minutt. Tilsett hot sauce, Worcestershire-saus og tomater. Hell i 1 liter kraft i gryten, rør inn grønnsakene og krydre med muskatnøtt. Øk varmen for å få opp kokingen raskt, og la det småkoke i 15 minutter til grønnsakene ikke lenger er bitre. Juster krydderet etter smak.
- 33. Fjern lokket fra risen, og tilsett sitronzest og vårløk. Fjern timiankvistene, og luft opp risen med en gaffel. Fjern laurbærbladet fra gumboen. Server gumboen i boller, toppet med ris, og nyt.