Ølpanerte, stekte grønnsaker
oppskrift på deilige grønnsaker dyppet i ølgjengere og frityrstekt til en smakfull forrett eller snacks. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1 ½ kopper øl
- 3. 2 egg
- 4. 1 kopp melk
- 5. salt og pepper etter smak
- 6. 2 kopper vegetabilsk olje til steking
- 7. 1 gulrot, skåret i tykke strimler
- 8. 1 løk, skåret i ringer
- 9. 6 ferske sopp, stilker fjernet
- 10. 1 grønn paprika, skåret i ringer
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen 1 1/2 kopp mel og øl i en middels stor bolle med en tresleiv; la det stå i minst 3 timer ved romtemperatur.
- 22. Bland egg og melk i en liten bolle. I en separat bolle blander du sammen 1/2 kopp mel, salt og pepper.
- 33. Varm opp oljen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 44. Dypp hver grønnsak først i egge- og melkeblandingen. Deretter dypp grønnsaken i mel- og krydderblandingen, og til slutt dypp den i øl- og melblandingen. Legg grønnsakene forsiktig i oljen og stek til de er gyldne og sprø.