
Hvordan lage perfekt polenta
Lær trinn for trinn hvordan du lager kremet og perfekt polenta hjemme. En enkel oppskrift for en smakfull og allsidig rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 kopper vann
- 2. 1 teskje fint salt
- 3. 1 kopp polenta
- 4. 3 spiseskjeer smør, delt
- 5. 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano ost, pluss mer til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vann og salt i en stor kjele; hell polenta sakte i det kokende vannet, og visp kontinuerlig til all polenta er blandet inn og det ikke er noen klumper.
- 22. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, og visp ofte, til polenta begynner å tykne, omtrent 5 minutter. Polentablandingen skal fortsatt være litt løs. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, og visp hver 5. til 6. minutt. Når polenta er for tykk til å vispes, rør inn med en tresleiv. Polenta er ferdig når den har en kremete konsistens og de enkelte kornene er møre.
- 33. Slå av varmen og rør forsiktig inn 2 spiseskjeer smør i polenta til smøret delvis har smeltet; bland inn 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano-ost til osten har smeltet. Dekk til og la det stå i 5 minutter for å tykne; rør om og smak til med salt før du overfører det til en serveringsskål. Topp polentaen med resten av 1 spiseskje smør og omtrent 1 spiseskje nyrevet Parmigiano-Reggiano-ost som pynt.