Hvordan lage perfekt polenta

Hvordan lage perfekt polenta

Lær trinn for trinn hvordan du lager kremet og perfekt polenta hjemme. En enkel oppskrift for en smakfull og allsidig rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 kopper vann
  • 2. 1 teskje fint salt
  • 3. 1 kopp polenta
  • 4. 3 spiseskjeer smør, delt
  • 5. 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano ost, pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp vann og salt i en stor kjele; hell polenta sakte i det kokende vannet, og visp kontinuerlig til all polenta er blandet inn og det ikke er noen klumper.
  2. 22. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, og visp ofte, til polenta begynner å tykne, omtrent 5 minutter. Polentablandingen skal fortsatt være litt løs. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, og visp hver 5. til 6. minutt. Når polenta er for tykk til å vispes, rør inn med en tresleiv. Polenta er ferdig når den har en kremete konsistens og de enkelte kornene er møre.
  3. 33. Slå av varmen og rør forsiktig inn 2 spiseskjeer smør i polenta til smøret delvis har smeltet; bland inn 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano-ost til osten har smeltet. Dekk til og la det stå i 5 minutter for å tykne; rør om og smak til med salt før du overfører det til en serveringsskål. Topp polentaen med resten av 1 spiseskje smør og omtrent 1 spiseskje nyrevet Parmigiano-Reggiano-ost som pynt.