Hello Fresh Mobile Banner
Ristet grønnsaks- og grønnkålsuppe

Ristet grønnsaks- og grønnkålsuppe

oppskrift på en velsmakende og sunn grønnsaks- og grønnkålssuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss olivenolje, delt
  • 2. 3 gulrøtter, skrelt og delt i fire på langs
  • 3. 2 store tomater, delt i fire
  • 4. 1 stor løk, delt i 8 båter
  • 5. 1/2 liten smørnut squash – skrelt, frø fjernet og delt i 1/2 tomme tykke båter på langs
  • 6. 1 Yukon Gold-potet
  • 7. 6 fedd hvitløk, uten skrell
  • 8. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 9. 4 (113 gram) pølser av søt italiensk type, uten skinn
  • 10. 2 (113 gram) pølser av sterk italiensk type, uten skinn
  • 11. 6 1/4 kopper grønnsaksbuljong, eller mer ved behov
  • 12. 4 kopper finhakket grønnkål
  • 13. 3 kvister timian
  • 14. 1 laurbærblad
  • 15. 1 (425 gram) boks kikerter, skylt og avrent
  • 16. 1 (425 gram) boks kidneybønner, skylt og avrent

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Pensle en langpanne med et tynt lag olivenolje.
  2. 22. Arranger gulrøtter, tomater, løk, squash, poteter og hvitløk på den forberedte pannen. Drypp resten av olivenoljen over grønnsakene; krydre med salt og pepper. Vend grønnsakene med en skje for å hjelpe oljen å dekke jevnt.
  3. 33. Stek i forvarmet ovn til de er godt brunet og møre, og vend av og til, i 20 til 30 minutter. Sett grønnsakene til side.
  4. 44. Mens grønnsakene steker, varm opp en stor stekepanne på middels varme. Smuldre søt italiensk pølse og sterk italiensk pølse i pannen. Hell 1/4 kopp grønnsaksbuljong over pølsene. Kok opp, og bruk en skje til å bryte opp pølsene mens de koker, til de er gjennomkokte og ikke lenger rosa, i 7 til 9 minutter. Overfør pølsene til en tallerken med tørkepapir for å renne av.
  5. 55. Skjær squash og gulrøtter i 1,5 cm store biter; sett til side.
  6. 66. Skrell hvitløksfeddene; ha dem i en blender sammen med de stekte tomatene og løken, og kjør til det er jevnt. Hell blandingen i en stor kjele.
  7. 77. Hell 1/2 kopp buljong på langpannen. Skrap opp eventuelle brune biter fra overflaten av pannen med en tresleiv eller slikkepott; hell buljongen og de brune bitene over i kjelen med den blendede tomatblandingen.
  8. 88. Hell resten av grønnsaksbuljongen i kjelen. Tilsett grønnkål, timian og laurbærblad i blandingen; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til grønnkålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett pølse, gulrøtter, poteter, squash, kikerter og kidneybønner i suppen; la det koke videre til det er varmt, ca. 10 minutter. Tynn ut suppen med mer grønnsaksbuljong etter behov. Krydre med salt og svart pepper. Fjern timiankvistene og laurbærbladet før servering.