Ristet grønnsaks- og grønnkålsuppe
oppskrift på en velsmakende og sunn grønnsaks- og grønnkålssuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss olivenolje, delt
- 2. 3 gulrøtter, skrelt og delt i fire på langs
- 3. 2 store tomater, delt i fire
- 4. 1 stor løk, delt i 8 båter
- 5. 1/2 liten smørnut squash – skrelt, frø fjernet og delt i 1/2 tomme tykke båter på langs
- 6. 1 Yukon Gold-potet
- 7. 6 fedd hvitløk, uten skrell
- 8. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 9. 4 (113 gram) pølser av søt italiensk type, uten skinn
- 10. 2 (113 gram) pølser av sterk italiensk type, uten skinn
- 11. 6 1/4 kopper grønnsaksbuljong, eller mer ved behov
- 12. 4 kopper finhakket grønnkål
- 13. 3 kvister timian
- 14. 1 laurbærblad
- 15. 1 (425 gram) boks kikerter, skylt og avrent
- 16. 1 (425 gram) boks kidneybønner, skylt og avrent
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Pensle en langpanne med et tynt lag olivenolje.
- 22. Arranger gulrøtter, tomater, løk, squash, poteter og hvitløk på den forberedte pannen. Drypp resten av olivenoljen over grønnsakene; krydre med salt og pepper. Vend grønnsakene med en skje for å hjelpe oljen å dekke jevnt.
- 33. Stek i forvarmet ovn til de er godt brunet og møre, og vend av og til, i 20 til 30 minutter. Sett grønnsakene til side.
- 44. Mens grønnsakene steker, varm opp en stor stekepanne på middels varme. Smuldre søt italiensk pølse og sterk italiensk pølse i pannen. Hell 1/4 kopp grønnsaksbuljong over pølsene. Kok opp, og bruk en skje til å bryte opp pølsene mens de koker, til de er gjennomkokte og ikke lenger rosa, i 7 til 9 minutter. Overfør pølsene til en tallerken med tørkepapir for å renne av.
- 55. Skjær squash og gulrøtter i 1,5 cm store biter; sett til side.
- 66. Skrell hvitløksfeddene; ha dem i en blender sammen med de stekte tomatene og løken, og kjør til det er jevnt. Hell blandingen i en stor kjele.
- 77. Hell 1/2 kopp buljong på langpannen. Skrap opp eventuelle brune biter fra overflaten av pannen med en tresleiv eller slikkepott; hell buljongen og de brune bitene over i kjelen med den blendede tomatblandingen.
- 88. Hell resten av grønnsaksbuljongen i kjelen. Tilsett grønnkål, timian og laurbærblad i blandingen; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til grønnkålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett pølse, gulrøtter, poteter, squash, kikerter og kidneybønner i suppen; la det koke videre til det er varmt, ca. 10 minutter. Tynn ut suppen med mer grønnsaksbuljong etter behov. Krydre med salt og svart pepper. Fjern timiankvistene og laurbærbladet før servering.