Hello Fresh Mobile Banner
Rødt fløyelskake med klassisk rødt fløyelsglasur

Rødt fløyelskake med klassisk rødt fløyelsglasur

oppskrift på en saftig red velvet sheet cake med klassisk kremostfrosting, perfekt for festlige anledninger og spesielle dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • Smørefritt bakefett
  • 2 ½ kopper kakehvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje natron
  • 2 hele egg
  • 1 ½ teskje eddik
  • 1 ½ teskje kakaopulver
  • 1 ½ væskeons rød matfarging
  • 1 kopp fettredusert margarin
  • 1 ¾ kopper sukker
  • 1 kopp helmelk
  • 5 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 staver usaltet smør
  • 1 kopp sukker
  • 2 kopper bringebær

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Spray en stor (45 x 30 cm) langpanne med non-stick bakefett. Sørg for å få i alle hjørnene.
  4. 4Sikt sammen kakehvetemel og salt. Sett til side.
  5. 5I en egen bolle, rør sammen kulturmelk, vanilje, natron og egg. Tilsett eddik og rør om. Sett til side.
  6. 6I en liten bolle, bland sammen kakao og rød matfarging. Sett til side.
  7. 7Pisk sammen smørfett og sukker til det er luftig og lyst.
  8. 8Veksle mellom å tilsette melblandingen og kulturmelk/eggeblandingen, og rør godt mellom hver gang.
  9. 9Hell i den røde blandingen og pisk til den er godt blandet.
  10. 10Hell røren i den forberedte langpannen. Bruk en stor slikkepott eller kniv for å jevne ut overflaten.
  11. 11Stek i 20 minutter.
  12. 12Ta pannen ut av ovnen og la kaken avkjøle i 20 minutter.
  13. 13Sett et stort skjærebrett oppå pannen, og snu kaken forsiktig slik at den faller ut på brettet. La kaken avkjøle helt før du har på glasur.
  14. 14Varm opp melk og mel i en kjele over middels varme, og visp konstant til det tykner.
  15. 15Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur. Tilsett vanilje når det er avkjølt.
  16. 16I bolle med en håndmixer og flatpisker, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig.
  17. 17Tilsett den avkjølte melkeblandingen og pisk godt. Det kan se ut som det skiller seg, men fortsett å piske til det er helt blandet.
  18. 18Det skal være luftig og lett, likt pisket krem.
  19. 19Smør kaken med glasur og pynt med bringebær.