Rødt fløyelskake med klassisk rødt fløyelsglasur
oppskrift på en saftig red velvet sheet cake med klassisk kremostfrosting, perfekt for festlige anledninger og spesielle dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Smørefritt bakefett
- 2 ½ kopper kakehvetemel
- 1 teskje salt
- 1 kopp kulturmelk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje natron
- 2 hele egg
- 1 ½ teskje eddik
- 1 ½ teskje kakaopulver
- 1 ½ væskeons rød matfarging
- 1 kopp fettredusert margarin
- 1 ¾ kopper sukker
- 1 kopp helmelk
- 5 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 staver usaltet smør
- 1 kopp sukker
- 2 kopper bringebær
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Spray en stor (45 x 30 cm) langpanne med non-stick bakefett. Sørg for å få i alle hjørnene.
- 4Sikt sammen kakehvetemel og salt. Sett til side.
- 5I en egen bolle, rør sammen kulturmelk, vanilje, natron og egg. Tilsett eddik og rør om. Sett til side.
- 6I en liten bolle, bland sammen kakao og rød matfarging. Sett til side.
- 7Pisk sammen smørfett og sukker til det er luftig og lyst.
- 8Veksle mellom å tilsette melblandingen og kulturmelk/eggeblandingen, og rør godt mellom hver gang.
- 9Hell i den røde blandingen og pisk til den er godt blandet.
- 10Hell røren i den forberedte langpannen. Bruk en stor slikkepott eller kniv for å jevne ut overflaten.
- 11Stek i 20 minutter.
- 12Ta pannen ut av ovnen og la kaken avkjøle i 20 minutter.
- 13Sett et stort skjærebrett oppå pannen, og snu kaken forsiktig slik at den faller ut på brettet. La kaken avkjøle helt før du har på glasur.
- 14Varm opp melk og mel i en kjele over middels varme, og visp konstant til det tykner.
- 15Ta av varmen og la det avkjøle til romtemperatur. Tilsett vanilje når det er avkjølt.
- 16I bolle med en håndmixer og flatpisker, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig.
- 17Tilsett den avkjølte melkeblandingen og pisk godt. Det kan se ut som det skiller seg, men fortsett å piske til det er helt blandet.
- 18Det skal være luftig og lett, likt pisket krem.
- 19Smør kaken med glasur og pynt med bringebær.