
Sørvestlig mais- og hummerchowder-innlegg
oppskrift på southwestern mais og hummer chowder, en rik og smakfull forrett perfekt for sommer eller helår. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 liten løk, hakket
- 2. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 3. 1 ½ kopper fersk mais (fra omtrent 3 øre)
- 4. 1 spiseskje sukker
- 5. 2 kopper kyllingkraft
- 6. ¼ kopp ferdiglaget tomatsalsa
- 7. 450 gram kokt hummerkjøtt (ca. 2 kopper), grovhakket
- 8. ½ kopp kremfløte
- 9. ¼ kopp finhakket fersk basilikum
- 10. 1 fersk jalapeño, uten frø og hakket
- 11. Limebåter
Fremgangsmåte
- 1Kok løk i smør i en 4-liters kjele over moderat varme, og rør av og til, til det er mykt. Tilsett mais og sukker, og kok under omrøring i 3 minutter. Hell i buljong og la det småkoke, og rør av og til i 5 minutter, eller til maisen er akkurat mør. Tilsett salsa og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Ha i de resterende ingrediensene og kok, uten lokk, over moderat høy varme til det er gjennomvarmt. Krydre suppen med salt og pepper, og server med limebåter.