Røkt foie gras med druesaus
oppskrift på røkt foie gras med søt druesaus. lær hvordan du lager en elegant forrett som imponerer gjestene dine. perfekt for festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje andefett
- 2. 40 uten kjerner grønne druer, skrelte hvis du har tid
- 3. 1 spiseskje sukker
- 4. 1/2 kopp fin rødvin eller balsamicoeddik
- 5. 1/4 kopp ande- og kalve demi-glace
- 6. 1 hel Grade A foie gras, ca. 700 gram, renset og skåret i 2 cm tykke skiver
- 7. Salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm en tykk stekepanne over høy varme til den er varm. Tilsett andefett i pannen, deretter druer og strø sukker over dem. La druene karamelliseres litt, tilsett deretter eddik og la det redusere til det er omtrent halvparten. Tilsett demi-glace og la det koke inn igjen, til sausen er tykk nok til å dekke druene. Hold det varmt. Strø foie gras med salt og pepper. Når pannen er veldig varm og nesten røykende, legg i skiver av foie gras og kok i 30 sekunder på hver side. Ta ut fra pannen og legg på tørkepapir. Server skiver av foie gras på varme tallerkener med druer og saus over.