Koreansk grillet storfekjøtt (Bulgogi)
oppskrift på koreansk grilled beef bulgogi, en smakfull og enkel rett med marinert biff grillet til perfeksjon. perfekt for middagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund storfekjøtt tenderloin, uten ben
- 2. 1 spiseskje sesamfrø
- 3. 3 vårløk, hakket
- 4. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 teskjeer risvinseddik
- 6. 1 ½ spiseskje vann
- 7. 3 spiseskjeer soyasaus
- 8. 1 spiseskje sukker
- 9. 1 spiseskje sesamolje
- 10. ½ teskje pepper
- 11. 2 spiseskjeer olje
- 12. 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
- 13. 1 spiseskje hvitløk, finhakket
- 14. 3 gulrøtter, skrelt og skåret på diagonalen
- 15. ¼ kopp vann
- 16. ¼ pund snøerter
Fremgangsmåte
- 11. Pakk storfe inn i plastfolie og frys til det er fast (men ikke steinhardt). Når det er fast, skjær storfe i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Legg det i en ildfast form. Rist sesamfrø i en liten stekepanne. For å lage marinaden, bland vårløk, hvitløk, eddik, vann, soyasaus, sukker, sesamolje og pepper i en liten bolle. Rør godt. Hell marinaden over storfe. La det stå i 30 minutter.
- 22. Varm opp olje i en separat stekepanne. Tilsett ingefær og hvitløk, og kok til du kjenner aromaen. Tilsett gulrøtter og 1/4 kopp vann. La det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 2 minutter. Tilsett snøgressløk og la det småkoke til det er mørt, ca. 2 minutter.
- 33. Ta storfe ut av formen og grill det til det er brunt rundt kantene, ca. 30 sekunder på hver side. Tilsett grønnsakene i storfeet, rør om og dryss over sesamfrø. Server med kokt hvit ris.