Hello Fresh Mobile Banner
Biff, potetmos og salat

Biff, potetmos og salat

Lær hvordan du lager saftig biff med kremet potetmos og friske salat. En enkel og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 rib-eye-biffer
  • 2. ½ flaske rødvin
  • 3. ¼ pund søtt smør
  • 4. 5 Idaho-poteter, skrellet og i terninger
  • 5. 1 kopp melk
  • 6. ¼ pund smør
  • 7. 3 spiseskjeer trøffelolje
  • 8. Salt og pepper
  • 9. 1 spiseskje olivenolje, pluss ¼ kopp
  • 10. 1 løk, hakket
  • 11. 1 eple, skivet
  • 12. ¼ kopp eplesidereddik
  • 13. 1 boks franske grønne bønner
  • 14. 1 boks skivede rødbeter
  • 15. 1 hode romanosalat
  • 16. 1 spiseskje trøffelolje

Fremgangsmåte

  1. 11. STEAK: Varm opp en stekepanne på høy varme. Krydre biffene med salt og pepper på begge sider. Stek dem på begge sider til en skorpe dannes, ca. 4 til 5 minutter. Overfør til en forvarmet ovn på 200°C (400°F) og la steke i 5 minutter.
  2. 22. For å lage saus: I sausen du kokte biffen i, sett den på høy varme og tilsett vin. La det koke til det nesten er helt fordampet, og tilsett smør, ett stykke om gangen, til det er emulsifisert. Krydre med salt og pepper.
  3. 33. MASHED POTATOES: Legg potetene i en kjele, dekk med vann og tilsett en klype salt. Kok opp og la koke til de er møre, ca. 15-20 minutter. Sil av vannet godt. Varm melk og smør sammen, og tilsett dette i potetene med en potetstapper. Mos til en jevn konsistens. Smak til med salt, pepper og trøffelolje. Sett til side og hold varm.
  4. 44. SALAT: Varm opp 1 spiseskje olje i en kjele, tilsett løk og la den surre i 5 minutter. Tilsett eple, eddik og resten av olivenoljen (1/4 kopp). Vend inn bønner, rødbeter og romanosalat. La vinaigretten avkjøles litt, og vend den inn i salaten. Drypp over litt trøffelolje før servering.