Hel kylling i slow-cooker

Hel kylling i slow-cooker

Lær hvordan du lager en saftig hel kylling i slow-cooker. Enkelt, smakfullt og perfekt for en lett middag. Perfekt for travle dager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Non-stick spray til matlaging
  • 2. 2 1/2 teskjeer søt paprika
  • 3. 1 1/2 teskjeer hvitløkspulver
  • 4. 1 1/2 teskjeer nykvernet pepper
  • 5. 1 teskje kosher-salt
  • 6. 1/2 teskje malt koriander
  • 7. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 8. Én hel kylling på 4 til 5 pund, innmat fjernet, overflødig fett trimmet
  • 9. 1 kopp ketchup
  • 10. 1/4 kopp eplecidereddik
  • 11. 1/2 kopp lett brunt sukker
  • 12. 2 spiseskjeer gul sennep
  • 13. 1 teskje kosher-salt
  • 14. 1 teskje chilipulver
  • 15. 1 teskje løkpulver
  • 16. 3/4 teskje hvitløkspulver
  • 17. 1/4 teskje cayennepepper
  • 18. 1/4 teskje nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en 6-liters saktekoker.
  2. 22. Smør innsatsen i en 6-liters saktekoker med kokespray og plasser 3 til 4 hermetikklokkebånd (uten de flate metallringene) i bunnen. Bland paprika, hvitløkspulver, pepper, salt, koriander og spisskummen i en liten bolle.
  3. 33. Tørk kyllingen godt og snu den opp ned. Kutt et 2,5 cm langt snitt i skinnet mellom låret og ryggraden på hver side. Gni krydderblandingen godt inn i kyllingen, og sørg for at begge sider er jevnt dekket. Plasser kyllingen i saktekokeren oppå lokkebåndene. Dekk til og kok på lav varme til kyllingen er mør og gjennomkokt, omtrent 7 timer.
  4. 44. I mellomtiden lager du barbecuesausen: Bland ketchup, eddik, brunt sukker, sennep, salt, chilipulver, løkpulver, hvitløkspulver, cayennepepper og pepper i en middels mikrobølgeovnsikker bolle. Varm opp i mikrobølgeovnen i 4 minutter, rør om en gang halvveis, til sukkeret og krydderne er oppløst og sausen har tyknet. La den avkjøle helt.
  5. 55. Når kyllingen er ferdig, fjern lokket fra saktekokeren og pensle kyllingen med barbecuesausen slik at den blir godt dekket. La den hvile i 10 minutter. Forsiktig løfter du kyllingen ut av saktekokeren ved å sette tenger inn i hulrommet, og skli en slikkepott under og overføre den til et serveringsfat. Server gjerne med ekstra barbecuesaus ved siden av.