
Hel kylling i slow-cooker
Lær hvordan du lager en saftig hel kylling i slow-cooker. Enkelt, smakfullt og perfekt for en lett middag. Perfekt for travle dager!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Non-stick spray til matlaging
- 2. 2 1/2 teskjeer søt paprika
- 3. 1 1/2 teskjeer hvitløkspulver
- 4. 1 1/2 teskjeer nykvernet pepper
- 5. 1 teskje kosher-salt
- 6. 1/2 teskje malt koriander
- 7. 1/2 teskje malt spisskummen
- 8. Én hel kylling på 4 til 5 pund, innmat fjernet, overflødig fett trimmet
- 9. 1 kopp ketchup
- 10. 1/4 kopp eplecidereddik
- 11. 1/2 kopp lett brunt sukker
- 12. 2 spiseskjeer gul sennep
- 13. 1 teskje kosher-salt
- 14. 1 teskje chilipulver
- 15. 1 teskje løkpulver
- 16. 3/4 teskje hvitløkspulver
- 17. 1/4 teskje cayennepepper
- 18. 1/4 teskje nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en 6-liters saktekoker.
- 22. Smør innsatsen i en 6-liters saktekoker med kokespray og plasser 3 til 4 hermetikklokkebånd (uten de flate metallringene) i bunnen. Bland paprika, hvitløkspulver, pepper, salt, koriander og spisskummen i en liten bolle.
- 33. Tørk kyllingen godt og snu den opp ned. Kutt et 2,5 cm langt snitt i skinnet mellom låret og ryggraden på hver side. Gni krydderblandingen godt inn i kyllingen, og sørg for at begge sider er jevnt dekket. Plasser kyllingen i saktekokeren oppå lokkebåndene. Dekk til og kok på lav varme til kyllingen er mør og gjennomkokt, omtrent 7 timer.
- 44. I mellomtiden lager du barbecuesausen: Bland ketchup, eddik, brunt sukker, sennep, salt, chilipulver, løkpulver, hvitløkspulver, cayennepepper og pepper i en middels mikrobølgeovnsikker bolle. Varm opp i mikrobølgeovnen i 4 minutter, rør om en gang halvveis, til sukkeret og krydderne er oppløst og sausen har tyknet. La den avkjøle helt.
- 55. Når kyllingen er ferdig, fjern lokket fra saktekokeren og pensle kyllingen med barbecuesausen slik at den blir godt dekket. La den hvile i 10 minutter. Forsiktig løfter du kyllingen ut av saktekokeren ved å sette tenger inn i hulrommet, og skli en slikkepott under og overføre den til et serveringsfat. Server gjerne med ekstra barbecuesaus ved siden av.