
Bechamelsaus
lær hvordan du lager en perfekt bechamel saus med vår enkle oppskrift. perfekt som hvit saus til pasta, lasagne eller gratenger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer smør
- 2. 1/2 liten hvit løk, hakket i terninger på ca. 1/2 tomme
- 3. Kosher-salt
- 4. 3 toppede spiseskjeer hvetemel
- 5. 1 liter melk
- 6. En klype revet muskatnøtt
- 7. 1 laurbærblad
- 8. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett smør og løk i en stor kjele over middels varme. Krydre løken med salt etter smak, og kok til den blir gjennomsiktig og svært aromatisk. Tilsett melet og kok under omrøring til melet og smøret minner om våt sand, ca. 3 til 4 minutter. Rør gradvis inn melken, litt etter litt, til det er godt blandet. Legg i laurbærblad og muskatnøtt, og smak til med salt etter behov. Varm opp melk- og melblandingen forsiktig til kokepunktet, og rør ofte for å unngå at det brenner seg i bunnen. Sørg for at blandingen koker opp, ellers vil ikke melet koke ut, og du vil oppleve en veldig ubehagelig stivhet på tungen.
- 22. Når sausen har kokt opp og tyknet, fjern den fra varmen. Kast laurbærbladet. Rør inn den revne Parmigiano, smak til og juster krydderet om nødvendig.
- 33. Bruk den med en gang eller oppbevar den i kjøleskapet, dekket, til den skal brukes i retten.
- 44. Kremet!