
Fire-oste-kyllinglasagne
Lær hvordan du lager en deilig fire ost-kylling lasagne. En smakfull rett perfekt for hele familien. Enkelt å lage og full av ost og kylling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 2. 1 ½ pund skinn- og benfri kyllinglår
- 3. 1 liten løk, hakket
- 4. 4 fedd hvitløk, hakket
- 5. 3 ss tomatpuré
- 6. ½ kopp tørr hvitvin
- 7. 1 boks på 28 unser hele San Marzano-tomater, knust for hånd
- 8. 3 laurbærblader
- 9. ¼ kopp grovhakket fersk persille
- 10. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 11. Kosher-salt
- 12. 1 pund lasagneplater (ikke no-boil)
- 13. Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe med
- 14. 2 bunt frisk grønnkål (helst Toscansk grønnkål), stilker fjernet, blader finhakket
- 15. 2 store egg, lett pisket
- 16. 2 beger på 15 unser med lett fett ricottaost
- 17. ¾ kopp revet parmesanost (ca. 85 gram)
- 18. ¼ kopp grovhakket fersk persille
- 19. Nykvernet pepper
- 20. 4 kopper revet fersk mozzarellaost (ca. 450 gram)
- 21. 2 kopper revet asiagoost (ca. 225 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Lag sausen: Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme; tilsett kyllingen og kok til den er brunet, snu den underveis, ca. 5 minutter. Tilsett løk, hvitløk og tomatpuré, og kok under omrøring til løken er myk, ca. 5 minutter. Hell i vinen og kok til den meste av væsken har fordampet, ca. 5 minutter. Rør inn 3 kopper vann, tomatene, laurbærbladene, persillen, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 50 minutter. Bruk en skje til å bryte opp kyllingen. Kok til sausen er tykkere, ca. 20 minutter til. Fjern laurbærbladene.
- 22. Forbered lasagnen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Sil av pastaen og drypp over litt olivenolje; sett til side.
- 33. I mellomtiden, legg grønnkål i en stor mikrobølgesikker bolle; tilsett 1/2 kopp vann og en klype salt. Dekk med plastfolie og mikrobøl i 5 minutter til den er mør. Sil av vannet og skyll under kaldt vann; klem ut overflødig vann, og ha den tilbake i bollen. Rør inn egg, ricotta, halvparten av parmesan og persillen. Tilsett 1/2 teskje salt og et par kverner pepper. Bland mozzarella, asiago og resten av parmesanen i en separat bolle.
- 44. Fordel 3/4 kopp av sausen i en 23x33 cm ildfast form. Legg et lag med en tredjedel av pastaen, overlappende litt. Dekk med halvparten av grønnkålblandingen, deretter 2 kopper saus. Strø over en tredjedel av mozzarella-blandingen. Gjenta lagene (pasta, grønnkålblanding, saus, mozzarella-blanding). Avslutt med et lag pasta, resten av sausen og resten av mozzarella-blandingen. Sett formen på et stekebrett.
- 55. Dekk løst med aluminiumsfolie og stek i 40 minutter, fjern deretter folien og stek til den er gyllen og boblende, ca. 25 minutter til. La den hvile i 30 minutter før servering.
- 66. Fotograf: Con Poulos