Hello Fresh Mobile Banner
Ristet hvitløkpasta

Ristet hvitløkpasta

lær hvordan du lager en smakfull røstet hvitløkspasta som kan brukes i ulike retter. enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 lb. hele hvitløkhoder
  • 2. 1/2 kopp rent olivenolje
  • 3. grå salt
  • 4. nykvernet pepper
  • 5. 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 6. 1 ss fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Skrell av de ytterste lagene med hud på hvitløksknollene.
  3. 3Kutt av den øverste tredjedelen av hver knoll for å åpne opp feddet.
  4. 4Legg hvitløksknollene, med den kuttede siden opp, i en liten ildfast form og hell over olivenolje.
  5. 5Krydre med salt og pepper.
  6. 6Dekk til godt, sett i ovnen og stek til de er omtrent ¾ kokte (ca. 45 minutter).
  7. 72.
  8. 8Fjern lokket og sett tilbake i ovnen til feddet begynner å poppe ut av skinnet og bli brunt (ca. 15 minutter).
  9. 9La det avkjøle. Når det er kaldt nok til å håndtere, klem den stekte hvitløken ut i en liten bolle.
  10. 10Press hard mot skinnet for å få ut all den søte, stekte hvitløken du kan.
  11. 11Tilsett oljen fra formen, parmesanost, rosmarin og en klype grå salt.
  12. 12Bland godt til en jevn pasta.
  13. 13Oppbevar tett dekket i kjøleskapet i opptil én uke.