Ristet hvitløkpasta
lær hvordan du lager en smakfull røstet hvitløkspasta som kan brukes i ulike retter. enkel oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 lb. hele hvitløkhoder
- 2. 1/2 kopp rent olivenolje
- 3. grå salt
- 4. nykvernet pepper
- 5. 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
- 6. 1 ss fersk rosmarin
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Skrell av de ytterste lagene med hud på hvitløksknollene.
- 3Kutt av den øverste tredjedelen av hver knoll for å åpne opp feddet.
- 4Legg hvitløksknollene, med den kuttede siden opp, i en liten ildfast form og hell over olivenolje.
- 5Krydre med salt og pepper.
- 6Dekk til godt, sett i ovnen og stek til de er omtrent ¾ kokte (ca. 45 minutter).
- 72.
- 8Fjern lokket og sett tilbake i ovnen til feddet begynner å poppe ut av skinnet og bli brunt (ca. 15 minutter).
- 9La det avkjøle. Når det er kaldt nok til å håndtere, klem den stekte hvitløken ut i en liten bolle.
- 10Press hard mot skinnet for å få ut all den søte, stekte hvitløken du kan.
- 11Tilsett oljen fra formen, parmesanost, rosmarin og en klype grå salt.
- 12Bland godt til en jevn pasta.
- 13Oppbevar tett dekket i kjøleskapet i opptil én uke.