
Pad Thai
Lær hvordan du lager en deilig og autentisk pad thai hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser risnudler
- 2. 1/3 kopp limesaft
- 3. 1/3 kopp vann
- 4. 3 spiseskjeer fiskesaus
- 5. 1 spiseskje riseddik
- 6. 3 spiseskjeer sukker
- 7. 1/2 teskje cayennepepper
- 8. 2 teskjeer ristet peanøttolje
- 9. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 10. 1 sjalottløk, finhakket
- 11. 1/2 pund skrelte og rensede reker, skåret i små biter
- 12. 2 egg, lett pisket
- 13. 1/4 kopp ristet, usaltet peanøtter, grovhakket
- 14. 4 kopper bønnespirer
- 15. 1 kopp tynne skiver av vårløk, omtrent to små buntete
- 16. 1 kopp korianderblader, løst pakket
Fremgangsmåte
- 11. Dekk nudlene med kokende vann. La dem ligge i bløt i 20 minutter eller til de er myke, men ikke helt "kokte". Sil av vannet og sett til side.
- 22. I en liten, ikke-reaktiv bolle, visp sammen limesaft, vann, fiskesaus, riseddik, sukker, cayennepepper og olje. Sett til side.
- 33. Tilsett olje, hvitløk, sjalottløk og reker i en 30 cm non-stick stekepanne. Skru opp varmen til middels høy og kok til rekene er for det meste rosa, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett egg, rør og rør sammen til det akkurat er fuktig.
- 44. Tilsett nudler, fiskesaus, peanøtter, spirer og vårløk. Bruk en tang eller to store skjeer til å vende det hele til nudlene er jevnt dekket.
- 55. Tilsett koriander. Rør konstant mens du koker til nudlene er møre og sausen har tyknet litt, ca. 3 til 4 minutter til. Server umiddelbart.