Hello Fresh Mobile Banner
Pad Thai

Pad Thai

Lær hvordan du lager en deilig og autentisk pad thai hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser risnudler
  • 2. 1/3 kopp limesaft
  • 3. 1/3 kopp vann
  • 4. 3 spiseskjeer fiskesaus
  • 5. 1 spiseskje riseddik
  • 6. 3 spiseskjeer sukker
  • 7. 1/2 teskje cayennepepper
  • 8. 2 teskjeer ristet peanøttolje
  • 9. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 1 sjalottløk, finhakket
  • 11. 1/2 pund skrelte og rensede reker, skåret i små biter
  • 12. 2 egg, lett pisket
  • 13. 1/4 kopp ristet, usaltet peanøtter, grovhakket
  • 14. 4 kopper bønnespirer
  • 15. 1 kopp tynne skiver av vårløk, omtrent to små buntete
  • 16. 1 kopp korianderblader, løst pakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk nudlene med kokende vann. La dem ligge i bløt i 20 minutter eller til de er myke, men ikke helt "kokte". Sil av vannet og sett til side.
  2. 22. I en liten, ikke-reaktiv bolle, visp sammen limesaft, vann, fiskesaus, riseddik, sukker, cayennepepper og olje. Sett til side.
  3. 33. Tilsett olje, hvitløk, sjalottløk og reker i en 30 cm non-stick stekepanne. Skru opp varmen til middels høy og kok til rekene er for det meste rosa, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett egg, rør og rør sammen til det akkurat er fuktig.
  4. 44. Tilsett nudler, fiskesaus, peanøtter, spirer og vårløk. Bruk en tang eller to store skjeer til å vende det hele til nudlene er jevnt dekket.
  5. 55. Tilsett koriander. Rør konstant mens du koker til nudlene er møre og sausen har tyknet litt, ca. 3 til 4 minutter til. Server umiddelbart.