Hello Fresh Mobile Banner
Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

Lær hvordan du lager en klassisk lasagne med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagsgjester og familiemiddager. En smakfull og tilfredsstillende rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss smør
  • 2. 4 ss mel
  • 3. 2 ½ kopper varm melk
  • 4. salt og pepper etter smak
  • 5. muskatnøtt etter smak
  • 6. 3 ss smør
  • 7. 1 kopp finhakket løk
  • 8. ½ kopp finhakket selleri
  • 9. ¼ kopp finhakkede gulrøtter
  • 10. 1 kopp finhakket røkt skinke
  • 11. ½ kg hver av kjøttdeig av storfe og svinekjøtt, lett brunt i olivenolje
  • 12. ½ kopp tørr hvitvin
  • 13. 2 kopper hakkede hermetiske plommetomater
  • 14. 1 kopp kyllingkraft
  • 15. 2 ss tomatpuré
  • 16. 1 laurbærblad
  • 17. ½ ts tørket oregano
  • 18. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag først béchamelsausen. I en kjele smelter du smør. Tilsett mel, rør godt sammen og kok i 3 minutter. Deretter tilsetter du den varme melken, og koker under omrøring av og til i 3–5 minutter til sausen tykner og lett dekker baksiden av en skje. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt etter smak, og sett til side.
  2. 2For kjøttsausen, i en stekepanne smelter du smør. Tilsett løk, gulrøtter, selleri og kok under omrøring i 5 minutter. Deretter tilsetter du speket skinke og koker i ytterligere 5 minutter. Tilsett kjøttdeig av storfe og svin, samt hvitvin, rør godt sammen og la det koke i 1 minutt for å redusere væsken. Tilsett plommetomater, kyllingkraft, tomatpuré, laurbærblad, oregano, salt og pepper etter smak. Kok opp og la det småkoke i 1 time.
  3. 32. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pensle bunnen og sidene av en ildfast form på 23x30x33 cm med smør. Fordel et lag med kjøttsaus jevnt i bunnen av formen. Deretter legger du et lag med béchamelsaus over kjøttsausen og jevner ut. Legg et lag med lasagneplater. Fortsett med ytterligere 3 lag. Strø over revet parmesanost. Sett formen i ovnen og stek i 30 minutter, eller til osten bobler og er gyllen.