Sunny Andersons bifffajitas med chimichurri og "drunken" peppers
oppskrift på smakfulle steak fajitas med frisk chimichurri og spenstige drunken peppers – perfekt for en sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 bunt fersk persille
- 2. 1 bunt fersk koriander
- 3. 1 til 2 fedd hvitløk
- 4. 1 stor rød løk, delt i to og skivet
- 5. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 6. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 7. 3 spiseskjeer sitronsaft
- 8. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 9. 450 gram høyrygg- eller ytrefilet av storfe (London broil)
- 10. 3 poblano-pepper, renset og skåret i strimler
- 11. 1/4 kopp lagerøl
- 12. 8 mel-tortillas på 20 cm
- 13. Limebåter, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Bland persille og koriander (blader og stilker), hvitløk, halve skiver av løk, 1 ss salt, 1 ts pepper, eddik, 2 ss sitronsaft og 1/2 kopp olivenolje i en food processor; kjør til en tykk og jevn chimichurrisaus. Stikk flere ganger med en gaffel i begge sider av biffen; legg den i en lufttett plastpose og tilsett halvparten av sausen. Lukk posen og vend den for å dekke biffen med sausen; sett den i kjøleskapet i minst 1 time. Dekk til og sett til side resten av sausen.
- 22. Forvarm en grill til middels høy varme. Ta biffen ut av posen (kast posen med sausen); krydre med salt og pepper og grill til den er medium-rare, omtrent 6 minutter på hver side. La den hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 minutter.
- 33. I mellomtiden, varm opp den resterende spiseskjeen med olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett paprika og den resterende halve løkskivene; krydre med salt og pepper. Stek til grønnsakene er myke og har karamellisert rundt kantene, ca. 8 minutter. Tilsett ølen, dekk til og kok opp til paprikaen er mør, ca. 5 minutter.
- 44. Varm opp tortillalefsene på grillen. Skjær biffen i tynne skiver på skrå; fordel dem på tortillalefsene sammen med paprika og løk. Tynn ut den reserverte chimichurrisausen med den resterende sitronsaften, og hell den over fajitasene. Server med limebåter, hvis ønskelig.
- 55. Fotograf: Kana Okada