Spaghetti med marinerte tomater og basilikum
Lyst på en frisk og smakfull pastarett? Prøv vår oppskrift på spaghetti med marinerte tomater og basilikum, perfekt for en lett sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund tomater (helst en blanding av røde og gule heirloom- eller cherrytomater)
- 2. 1 fedd hvitløk, knust og finhakket
- 3. 1 liten bunt basilikum, blader vasket og grovhakket
- 4. 1/2 kopp extra virgin olivenolje
- 5. 1 spiseskje kapers, helst saltede italienske, godt bløtlagt og skylt
- 6. 3/4 pund spaghetti
- 7. Salt
- 8. En klype knuste rød pepperflak, valgfritt
- 9. Revet Parmigiano, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Del cherrytomatene i to; fjern kjernene fra de store tomatene og skjær dem i biter på omtrent 1/2 tomme. Legg tomatene i en glass-, keramikk- eller rustfri bolle.
- 22. Tilsett salt, omtrent 1/2 teskje, etter smak, og vend det forsiktig. Tilsett hvitløk, halvparten av basilikumen, kapers og rød pepperflak hvis du bruker det; hell over olivenoljen og vend igjen. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1 time.
- 33. Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett salt og kok pastaen til den er al dente. Sil av vannet og bland pastaen inn i blandebollen med tomatene. Tilsett resten av basilikumen, litt Parmigiano og vend forsiktig.