
Stekt indrefilet av storfe med rosmarin, sjokolade- og vinssaus
Lær hvordan du lager en saftig ovnsstekt indrefilet av storfe med aromatisk rosmarin, fyldig sjokoladesaus og rødvinsaus. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (900 gram) storfe tenderloin-rosting
- 2. 1/4 teskje salt
- 3. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 4. 4 teskjeer olivenolje
- 5. 1/2 kopp hakkede sjalottløk
- 6. 1 lite gulrot, finhakket
- 7. 1 stilk selleri, finhakket (ca. 1/4 kopp)
- 8. 1 fedd hvitløk, finhakket (ca. 1 teskje)
- 9. 2 kopper tørr rødvin
- 10. 2 kopper lavsaltet storfebuljong
- 11. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 12. 1 laurbærblad
- 13. 1 kvist fersk timian
- 14. 1 spiseskje usøtet naturlig kakaopulver
- 15. 1 teskje hakkede ferske rosmarublader
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 33. Krydre kjøttet med salt og pepper. I en stor stekepanne, varm opp 2 teskjeer av oljen på middels høy varme til den er godt varm, og tilsett deretter kjøttet og brun det godt på alle sider, omtrent 10 minutter totalt.
- 44. Overfør kjøttet til en rist som er satt på et stekebrett. Stek til en øyeblikks-termometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 60 grader Celsius (140 grader Fahrenheit) for medium-rare, ca. 30 minutter, eller til ønsket stekegrad. Ta det ut av ovnen, dekk med aluminiumsfolie, og la det hvile til sausen nesten er ferdig før du skjærer det opp.
- 55. Mens kjøttet koker, lager du sausen. Varm opp de resterende 2 teskjeene med olje i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett sjalottløk, gulrot og selleri, og kok under omrøring et par ganger til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett vin og buljong, og rør inn tomatpuréen. Legg i laurbærblad og timian, og kok opp. La det småkoke til væsken er redusert til omtrent 1,5 dl (ca. 1/2 kopp), ca. 40 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sil over i en liten kjele. Rør inn kakao og rosmarin, og smak til med salt og pepper. Server sausen ved siden av den skivede indrefileten.
- 66. Serveringsstørrelse: 3 skiver kjøtt og omtrent 1,5 spiseskjeer saus.