Stekt indrefilet av storfe med rosmarin, sjokolade- og vinssaus

Stekt indrefilet av storfe med rosmarin, sjokolade- og vinssaus

Lær hvordan du lager en saftig ovnsstekt indrefilet av storfe med aromatisk rosmarin, fyldig sjokoladesaus og rødvinsaus. Perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (900 gram) storfe tenderloin-rosting
  • 2. 1/4 teskje salt
  • 3. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 4. 4 teskjeer olivenolje
  • 5. 1/2 kopp hakkede sjalottløk
  • 6. 1 lite gulrot, finhakket
  • 7. 1 stilk selleri, finhakket (ca. 1/4 kopp)
  • 8. 1 fedd hvitløk, finhakket (ca. 1 teskje)
  • 9. 2 kopper tørr rødvin
  • 10. 2 kopper lavsaltet storfebuljong
  • 11. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 12. 1 laurbærblad
  • 13. 1 kvist fersk timian
  • 14. 1 spiseskje usøtet naturlig kakaopulver
  • 15. 1 teskje hakkede ferske rosmarublader

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  3. 33. Krydre kjøttet med salt og pepper. I en stor stekepanne, varm opp 2 teskjeer av oljen på middels høy varme til den er godt varm, og tilsett deretter kjøttet og brun det godt på alle sider, omtrent 10 minutter totalt.
  4. 44. Overfør kjøttet til en rist som er satt på et stekebrett. Stek til en øyeblikks-termometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 60 grader Celsius (140 grader Fahrenheit) for medium-rare, ca. 30 minutter, eller til ønsket stekegrad. Ta det ut av ovnen, dekk med aluminiumsfolie, og la det hvile til sausen nesten er ferdig før du skjærer det opp.
  5. 55. Mens kjøttet koker, lager du sausen. Varm opp de resterende 2 teskjeene med olje i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett sjalottløk, gulrot og selleri, og kok under omrøring et par ganger til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett vin og buljong, og rør inn tomatpuréen. Legg i laurbærblad og timian, og kok opp. La det småkoke til væsken er redusert til omtrent 1,5 dl (ca. 1/2 kopp), ca. 40 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sil over i en liten kjele. Rør inn kakao og rosmarin, og smak til med salt og pepper. Server sausen ved siden av den skivede indrefileten.
  6. 66. Serveringsstørrelse: 3 skiver kjøtt og omtrent 1,5 spiseskjeer saus.