Beef Stroganoff
Lær hvordan du lager en klassisk beef stroganoff med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og mettende hovedrett til hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 teskjeer rapsolje
- 2. 450 gram topptykk, London broil eller flank steak, tynne skiver
- 3. 1 liten løk, tynne skiver
- 4. To pakker á 225 gram hvit sopp (sorte knapper), renset, stilket og skivet (ca. 5 kopper)
- 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 1 spiseskje allsidig mel
- 7. 2 kopper lavsalt storfekraft
- 8. 1/2 kopp tørr rødvin
- 9. 3/4 teskje salt
- 10. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 11. 2/3 kopp naturell gresk yoghurt uten fett
- 12. 4 kopper kokte fullkornseggnudler
- 13. 4 teskjeer finhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp 2 teskjeer av oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett storfekjøttet og kok det til det er brunt på alle sider, omtrent 5 minutter. Overfør kjøttet med saften til en tallerken. Varm opp de resterende 2 teskjeene med olje i stekepannen over middels høy varme. Tilsett løken og kok, rør om, til den er myk og gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett sopp og hvitløk og kok, rør av og til, til soppen er myk og har sluppet ut det meste av vannet sitt, ca. 5 minutter. Returner storfekjøttet og saften til pannen og rør inn. Strø over melet og rør til det er godt blandet. Tilsett storfebuljong, vin, salt og pepper, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til blantingen tykner og reduseres litt, ca. 5 minutter. Rør inn yoghurten og kok i ytterligere 1 minutt. Fordel blantingen over nudlene og pynt med persille.
- 33. Utmerket kilde til: kobber, folat, jern, mangan, niacin, pantotensyre, fosfor, kalium, protein, riboflavin, selen, tiamin, vitamin B6, vitamin B12, vitamin K, sink
- 44. God kilde til: fiber, magnesium