Hello Fresh Mobile Banner
Farfalle av hele verden

Farfalle av hele verden

Lær hvordan du lager farfalle del mondo, en smakfull pastarett med inspirasjon fra ulike kjøkken. Perfekt for en rask og enkel middag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 eller 5 benfrie kyllingbryst
  • 2. Kosher-salt
  • 3. Nykvernet svart pepper
  • 4. Sørvest-krydder (chili pulver, meksikansk oregano, hvitløkspulver, røyksmakende chipotlepulver, paprika, malt spisskummen og malt koriander)
  • 5. Olivenolje, til å dekke med
  • 6. 2 ½ spiseskjeer pinjekjerner
  • 7. 450 gram flerfarget farfalle-pasta
  • 8. 340 gram triple cream brieost
  • 9. 1 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 10. 2 kopper håndhakkede modne Roma-tomater
  • 11. 3 teskjeer hakket hvitløk
  • 12. 2 spiseskjeer håndhakket italiensk persille eller koriander
  • 13. 6 store ferske basilikumblader, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Bank kyllingbrystene til jevn tykkelse med en kjøttemal for å få dem jevnt kokt. Krydre begge sider av kyllingbrystene med salt og pepper. Strø southwest-krydder over begge sider av kyllingen. Lett pensle med olivenolje. Grill kyllingen over glør med mesquite- eller hickorychips tilsatt (i en metallform hvis du bruker gassgrill). Roter kyllingen en kvart omdreining etter noen minutter for å få grillmerker. Vend kyllingen etter omtrent 5 til 7 minutter og grill den andre siden på samme måte. Når kyllingen er ferdig (fuktig og mør), tar du den av grillen og lar den hvile.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til pastaen. Tilsett pastaen og kok til den er al dente. Hold den kokte pastaen dekket og varm i litt av kokevannet. I en liten, ikke-smurt stekepanne, rista pinjekjernene til de er gyldne. Viktig – brenn ikke pinjekjernene, ellers vil hele retten få en bitter smak. Skjær av den ytre skorpen (skallet) på brien. Kast skorpen og sett osten til side. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme og tilsett all olivenoljen. Etter omtrent 30 sekunder, tilsett tomat, hvitløk, persille/cilantro og basilikum. La dette surre i ca. 1 minutt. Viktig – ha alle ingrediensene klare og ved siden av komfyren, fordi denne sausen går fort! Tilsett brien og de rista pinjekjernene. Rør forsiktig eller vend sakte over lav varme i to minutter, eller til osten er helt innarbeidet i sausen. Du skal få en middels tykk saus med en vakker rik rosa farge med grønne flekker. Sil av resten av vannet fra pastaen i en sil. Legg en fin porsjon pasta på en dekorativ tallerken. Skjær kyllingbrystene i skiver på skrå og legg dem oppå pastaen. Øs en god mengde briesaus over kyllingen og pastaen.