
Sunny's Dimepiece Mac and Cheese
Lær hvordan du lager sunny's dimepiece mac and cheese, en kremet og smakfull ostebasert rett perfekt for enhver anledning. En enkel oppskrift for osteglade.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2. 450 gram elbow makaroni
- 3. 1 spiseskje usaltet smør
- 4. 1/2 kopp revet løk (bruk et rivjern eller en ostehøvel)
- 5. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 6. 1 spiseskje allsidig mel
- 7. 1 teskje varm ungarsk paprika
- 8. Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 9. 6 kopper halvt og halvt, romtemperert
- 10. 8 unser pisket kremost
- 11. 1 spiseskje usaltet smør
- 12. 4 kopper (16 unser) italiensk 5-ostemiks av revet provolone, mozzarella, Parmesan, Romano og asiago
- 13. 2 kopper (8 unser) meksikansk 4-ostemiks av revet Colby, Monterey Jack, Cheddar og manchego
- 14. 3 vårløk, både hvite og grønne deler, finhakket
- 15. 1 kopp stekt løk, for eksempel French's, grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. For makaroni: Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok makaroni til al dente i henhold til pakkens anvisninger. Sil av vannet og sett til side.
- 44. For sausen: I en stor sausekjele på middels varme, tilsett smør, løk, Worcestershire-saus, mel, paprika og et par klyper salt samt svart pepper. Kok i noen minutter under omrøring, deretter tilsett halvt og halvt og kremost. Kok til blandingen begynner å småkoke.
- 55. For retten: Smør sidene og bunnen av en 33 x 23 cm ildfast form eller lasagneform. Bland begge ostetyper sammen i en stor bolle.
- 66. Ha den kokte makaroni og vårløk i en stor bolle og vend inn 4 kopper av den revne osten. Hell over sausen og rør, rist, vugg og bank lett på bunnen av bollen for å sikre at sausen trenger inn i alle kriker og kroker. Hell denne blandingen i den forberedte formen. Vend de stekte løkene inn i de resterende 2 koppene ost og strø over toppen. Stek til toppen er smeltet og boblende, ca. 20 til 25 minutter.