Hello Fresh Mobile Banner
Vegansk safranrisotto

Vegansk safranrisotto

oppskrift på vegan saffron risotto, en kremet og smakfull hovedrett uten animalske produkter. perfekt for en hyggelig middag eller festmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor purre
  • 2. 1 liten fennikelfrøbulb
  • 3. 1 kopp tørr hvitvin
  • 4. 2 mellomstore gulrøtter, grovhakket
  • 5. 1 selleristang, grovhakket
  • 6. 3 fedd hvitløk, knust
  • 7. Tre 3-tommers strimler med skall fra 1 appelsin
  • 8. 4 kvister persille
  • 9. 2 kvister timian
  • 10. 1 laurbærblad
  • 11. Kosher-salt
  • 12. 5 hele svarte pepperkorn
  • 13. Stor klype safran
  • 14. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 15. Kosher-salt
  • 16. 1 spiseskje tomatpuré
  • 17. 1 spiseskje lavsodium soyasaus
  • 18. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 19. En klype cayennepepper
  • 20. 2 kopper Arborio-ris
  • 21. 1 kopp tørr hvitvin
  • 22. Én 410-grams boks med hele, skrelte plommetomater, drenert og grovhakket
  • 23. 1 kopp løst pakket ferske persilleblader, hakket
  • 24. 4 spiseskjeer næringsgjær

Fremgangsmåte

  1. 11. Separér den hvite og den grønne (lyse og mørke) delen av purre, og kutt hver del i to på langs; skyll godt for å fjerne jord. Hakk den grønne toppen grovt, og sett til side til kraften. Skjær den hvite delen i tynne skiver, og sett til side til risottoen. Kutt av toppene på fenniken, og hakk grovt til kraften. Finhakk fenniklen, og sett til side til risottoen.
  2. 22. Til kraften: Ha vinen, purreløken, fennikeltoppene, gulrøttene, sellerien, hvitløk, appelsinskallet, persillen, timianen, laurbærbladet, 1 teskje salt og pepperkorn i en stor kjele. La det småkoke, og kok, rør av og til, til mesteparten av vinen har fordampet, 6 til 7 minutter. Tilsett 10 kopper vann, og kok opp; skru ned varmen og la det småkoke, til kraften har redusert med omtrent en tredjedel (7 til 8 kopper), i ca. 30 minutter. Sil av, og bruk baksiden av en sleiv til å presse ut overflødig væske fra grønnsakene; kast grønnsakene, og hold kraften varm (eller avkjøl den og oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 dager).
  3. 33. Til risottoen: Tilsett en liten skvett vann til safranen i en liten bolle, og la det blomstre.
  4. 44. Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett de skivede purre, hakket fennikel og en klype salt, og la det småkoke, rør ofte med en tresleiv, til det er mykt, 6 til 7 minutter. Tilsett tomatpuré, soyasaus, hvitløk, 1 teskje salt og cayennepepper, og rør i 1 minutt. Tilsett risen, og rør til den er dekket av væske. Hell i vinen, og la det småkoke, rør kontinuerlig, til vinen er absorbert, ca. 1 minutt. Tilsett 3 kopper av den varme kraften, safranen og blomstringsvannet til risen. La det småkoke, og rør kontinuerlig, til mesteparten av væsken er absorbert, 7 til 8 minutter. Tilsett ytterligere 3 kopper kraft, la det koke opp igjen, og la det småkoke, rør kontinuerlig, til risen er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, 10 til 12 minutter til. I de siste minuttene av kokingen, tilsett tomatene.
  5. 55. Ta kjelen av varmen. Rør inn halvparten av persillen og 3 spiseskjeer næringsgjær, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen på risottoen ved å tilsette mer kraft etter behov. Hell over i et serveringsfat, og dryss med resten av persillen og 1 spiseskje næringsgjær.