Rabokki/Tteokbokki (Krydret ramen og riskaker)

Rabokki/Tteokbokki (Krydret ramen og riskaker)

Lær hvordan du lager den krydrede koreanske retten Rabokki eller Tteokbokki med denne enkle oppskriften. Perfekt for de som elsker sterk mat og smakfulle kombinasjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp tørkede ansjoser (ca. 28 gram)
  • 2. To 2-tommers stykker kombu
  • 3. 1 liten gul løk, tynnsnittet
  • 4. 1/4 kopp lys maisirup
  • 5. 3 ss gochujang (koreansk rød pepperpasta)
  • 6. 2 ss lyst brunt sukker
  • 7. 2 ss gochugaru (koreanske chiliflak)
  • 8. 1 ss finhakket hvitløk (ca. 2 fedd)
  • 9. 1 ss storfekraftbuljongpasta
  • 10. 3 kopper tteok (koreanske sylindriske riskaker; ca. 450 gram)
  • 11. Én 85 grams pakke tørket instant ramen, smakspakken kastes
  • 12. 1 1/2 kopp asiatiske fiskekaker, skåret i 2,5 cm trekanter
  • 13. 3 vårløk, skåret i 2,5 cm biter
  • 14. 2 hardkokte egg, skrellet og delt i to på langs
  • 15. Ristede sesamfrø, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg de tørkede ansjosene, kombu, løk og 4 kopper kaldt vann i en stor kjele, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter, sil deretter kraften over i en stor kjele (kast avfallsstoffene). La kraften koke opp igjen, tilsett sirup, gochujang, brunt sukker, gochugaru, hvitløk og storfekraft, og rør godt. Tilsett tteok og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til kraften er tyknet og redusert med to tredjedeler, ca. 10–15 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, kok opp en middels stor kjele med vann og legg ramen-nudlene i vannet. La dem koke til de er akkurat møre, ca. 2–3 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  3. 33. Når kraften er redusert, tilsett fiskekakene, ramen-nudlene og vårløken. La det småkoke i ytterligere 1–2 minutter til alt er godt dekket av kraften. Pynt med de delte eggene og sesamfrø. Server umiddelbart.