Hummus

Hummus

Lær hvordan du lager deilig hummus hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som dipp eller tilbehør. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (425 gram) boks kikerter, skylt og avrent
  • 3/4 kopp vann
  • 1/2 kopp tahini
  • 5 spiseskjeer pluss 2 teskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 1 1/4 teskje kosher-salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss mer til servering
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hakkede friske flatbladpersilleblader
  • Serveringsforslag: Blandet flatbrød og saltede oliven i lake

Fremgangsmåte

  1. 1Ha kikerter, vann, tahini, 5 spiseskjeer sitronsaft, salt og hvitløk i en food processor og kjør til en glatt puré. Mens motoren går, hell i olivenoljen og kjør til den er godt blandet. Smak til med pepper. Oppbevar i kjøleskapet i 6 timer slik at smakene får satt seg.
  2. 2Når hummusen er klar til servering, tar du den ut av kjøleskapet og rører inn de resterende 2 teskjeene sitronsaft og persille. Overfør til en serveringsskål eller et fat, og drypp over litt olivenolje. Server med flatbrød og oliven. Eventuell rester av hummus oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager.