Ground Gyros Platter Deluxe

Ground Gyros Platter Deluxe

Oppdag oppskriften på ground gyros platter deluxe, en smakfull gresk forrett som passer perfekt til enhver anledning. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke frossen spinat (10 gram)
  • 2. 1 pose vaffel-kuttede frosne pommes frites
  • 3. 900 gram kjøttdeig av lam
  • 4. 2 spiseskjeer grillkrydder, et par håndfuller
  • 5. 2 ½ teskjeer malt spisskummen, delt
  • 6. 1 spiseskje chilipulver, en håndfull
  • 7. 1 spiseskje koriander, en håndfull
  • 8. 1 teskje tørket oregano, en tredjedel av en håndfull
  • 9. 2 til 3 klyper malt kanel
  • 10. 1 kopp fetaost, smuldret
  • 11. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 12. 1 kopp gresk yoghurt
  • 13. 1 liten hvitløksfedd, revet
  • 14. ¼ agurk, skrelt og revet
  • 15. 1 sitron, presset
  • 16. 2 modne tomater, tynne skiver
  • 17. ½ agurk, tynne skiver
  • 18. Hot pepper-ringer, skivede bananpeppers, til pynt på smørbrødet
  • 19. 2 spiseskjeer smør
  • 20. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 21. 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 22. 2 kopper kyllingkraft
  • 23. Salt og nykvernet svart pepper
  • 24. 8 pitabrød

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  2. 22. Tin spinaten i mikrobølgeovnen.
  3. 33. Legg pommes frites på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen.
  4. 44. Legg lammefarse i en bolle. Tilsett grillkrydder, 2 teskjeer spisskummen, chilipulver, koriander, oregano, kanel og fetaostkrummer. Klem ut vannet av spinaten med et kjøkkenpapir og tilsett den i farsen. Bland godt og form til en lang 7,5 cm (3 tommer) lang pølse på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle lammefarsen med ekstra virgin olivenolje og stek i 20 minutter.
  5. 55. Legg pommes frites og lam i ovnen og stek i ytterligere 20 minutter.
  6. 66. Bland yoghurt, en finrevet hvitløksfedd, agurk, saften av 1 sitron og 1/2 teskje spisskummen. Skjær tomater og agurk i skiver og sett til side. Rens og hakk hot peppers og sett til side.
  7. 77. Smelt smør i en liten sausekjele over middels varme. Visp inn mel og kok i 1 minutt. Tilsett Worcestershire-saus og visp inn kraft. Smak til med salt og pepper, og la det småkoke i 5 minutter.
  8. 88. Varm opp pitabrød over åpen flamme eller under grillen til de er myke og lett ristet.
  9. 99. Skjær lammefarsen i 0,6 cm (1/4 tomme) tykke skiver. Smør yoghurt på pitabrødene og topp med to skiver lam, tomater, agurk og hot peppers. Server to pitabrød per person. Server pommes frites med saus til dipping ved siden av.