
Kyllingfilet fylt med timian, sitron og hvitløk
Lær hvordan du lager en saftig butterflied chicken med frisk timian, sitron og hvitløk. Perfekt til middagen for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp rapsolje
- 2. 2 spiseskjeer, pluss 1 teskje finhakket fersk hvitløk, salt til å lage en pasta
- 3. 2 spiseskjeer, pluss 1 teskje finhakket fersk timian
- 4. 2 spiseskjeer revet sitronskall
- 5. 1 spiseskje hakket løk
- 6. En klype knuste rød pepperflak
- 7. 1 (1,4 kg) hel kylling, smørflådd
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Visp sammen olje, 2 spiseskjeer hvitløk, 2 spiseskjeer timian, 1 spiseskje sitrusskall og 1 spiseskje løk i en stor ildfast form.
- 3Legg i kyllingen og vend den i oljen.
- 4Dekk til og la den marinere i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 8 timer.
- 53. Forvarm grillen til middels varme.
- 6Ta kyllingen ut av marinaden og krydre begge sider med salt og pepper.
- 7Legg kyllingen på grillen, med skinnsiden ned, og grill sakte til fettet har rent ut og skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 15 minutter.
- 8Vend kyllingen og lukk lokket, og fortsett å grille til den er gjennomstekt, ca. 20 minutter til.
- 9Ta den av grillen, dekk løst med aluminiumsfolie, og la den hvile i 10 minutter før den skjæres opp.
- 104. Bland sammen resten av hvitløken, timian og 1 spiseskje sitrusskall, og strø over den oppdelte kyllingen.