
Grillede kebaber
Lær hvordan du lager deilige grilled kebabs med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund magert kjøttdeig av storfe
- 2. 1/4 kopp ferske persilleblader, finhakket
- 3. 2 spiseskjeer naturell yoghurt
- 4. 2 spiseskjeer za'atar
- 5. 1 spiseskje malt spisskummen
- 6. 1 spiseskje paprika
- 7. 1 spiseskje sumak
- 8. 1/4 teskje havsalt
- 9. Nykvernet pepper
- 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 1 egg
- 12. 1/2 Vidalia-løk, finhakket
- 13. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 14. 1 hvitløkshode
- 15. 1/2 kopp ristet tahini
- 16. 1/3 kopp naturell middelhavsyoghurt
- 17. 1 teskje ekstra virgin olivenolje
- 18. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 19. 1/4 kopp ferske mynteblader, grovhakket
- 20. 1/4 kopp ferske persilleblader, grovhakket
- 21. 1/2 teskje havsalt
- 22. 1/2 teskje råsukker
- 23. 1/4 teskje cayennepepper
- 24. Nykvernet pepper
- 25. Fersk pita til servering
- 26. Sylteagurkrønsj, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: grillspyd, til grilling (hvis de er av tre, bløtlegg dem før bruk)
- 22. For å lage kebabene: I en stor bolle, legg i indrefilet, persille, yoghurt, za'atar, spisskummen, paprika, sumac, salt, litt knust pepper, hvitløk, egg og løk, og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 timer for å marinere.
- 33. For å lage hvitløkstahini: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Skrell den papirtynne skinnet av hvitløken og skjær av toppen. Legg den på et stykke aluminiumsfolie, drypp over olivenolje, dekk til og stek i 1 time. Klem de møre hvitløksfeddene ut i en food processor, tilsett tahini, yoghurt, sitronsaft, mynte, persille, salt, sukker, cayennepepper og litt knust pepper, og kjør til en jevn saus.
- 44. Forvarm en grillpanne på middels høy varme. Rull storfekjøttet til fingre og tre dem på spyd. Lett pensle kebabene med olivenolje. Skru ned varmen på grillpannen til middels og grill i 3 minutter på hver side.
- 55. Legg to grillede kebaber inni en pita, ha i litt tahinisaus og topp med sylteagurkede reddiker.