Grillede kebaber

Grillede kebaber

Lær hvordan du lager deilige grilled kebabs med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 2. 1/4 kopp ferske persilleblader, finhakket
  • 3. 2 spiseskjeer naturell yoghurt
  • 4. 2 spiseskjeer za'atar
  • 5. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 6. 1 spiseskje paprika
  • 7. 1 spiseskje sumak
  • 8. 1/4 teskje havsalt
  • 9. Nykvernet pepper
  • 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 1 egg
  • 12. 1/2 Vidalia-løk, finhakket
  • 13. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 14. 1 hvitløkshode
  • 15. 1/2 kopp ristet tahini
  • 16. 1/3 kopp naturell middelhavsyoghurt
  • 17. 1 teskje ekstra virgin olivenolje
  • 18. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 19. 1/4 kopp ferske mynteblader, grovhakket
  • 20. 1/4 kopp ferske persilleblader, grovhakket
  • 21. 1/2 teskje havsalt
  • 22. 1/2 teskje råsukker
  • 23. 1/4 teskje cayennepepper
  • 24. Nykvernet pepper
  • 25. Fersk pita til servering
  • 26. Sylteagurkrønsj, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: grillspyd, til grilling (hvis de er av tre, bløtlegg dem før bruk)
  2. 22. For å lage kebabene: I en stor bolle, legg i indrefilet, persille, yoghurt, za'atar, spisskummen, paprika, sumac, salt, litt knust pepper, hvitløk, egg og løk, og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 timer for å marinere.
  3. 33. For å lage hvitløkstahini: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Skrell den papirtynne skinnet av hvitløken og skjær av toppen. Legg den på et stykke aluminiumsfolie, drypp over olivenolje, dekk til og stek i 1 time. Klem de møre hvitløksfeddene ut i en food processor, tilsett tahini, yoghurt, sitronsaft, mynte, persille, salt, sukker, cayennepepper og litt knust pepper, og kjør til en jevn saus.
  4. 44. Forvarm en grillpanne på middels høy varme. Rull storfekjøttet til fingre og tre dem på spyd. Lett pensle kebabene med olivenolje. Skru ned varmen på grillpannen til middels og grill i 3 minutter på hver side.
  5. 55. Legg to grillede kebaber inni en pita, ha i litt tahinisaus og topp med sylteagurkede reddiker.