Skivet biff av ytrefilet dekket med løk, servert med roquefort-potetpai og spinatsalat med bacon-dressing

Skivet biff av ytrefilet dekket med løk, servert med roquefort-potetpai og spinatsalat med bacon-dressing

oppskrift på saftig skivet indrefilet dekket med løk, servert med kremet roquefort potetpai og frisk spinatsalat med bacon-dressing – en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. (12 unser, 3,8 cm tykke) sirloin New York stripbiffer
  • 2. 2 ss smør
  • 3. 2 store gule løk, tynne skiver
  • 4. 2 ss svarte pepperkorn
  • 5. Worcestershire-saus, til pensling
  • 6. Grovt salt
  • 7. 4 til 6 kopper potetmos (bruk rester av potetmos eller ferdiglaget instantmos)
  • 8. 225 g Roquefort, smuldret
  • 9. 2 vårløk, både grønne og hvite deler, hakket
  • 10. 4 skiver bacon, hakket
  • 11. 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 12. 1 pose (ca. 450 g) triple-vasket babyspinat
  • 13. 6 store hvite soppkapsler, skivet
  • 14. 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillpannen til høy varme. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og pakk det ut. La storfekjøttet hvile i noen minutter for å ta bort kulden.
  2. 22. Varm opp en middels stor stekepanne over moderat varme. Tilsett smør og skivede løk i en varm panne, og krydre med salt. Surr løken i 25 minutter, av og til omrøring, til løken er karamellisert, myk og søt.
  3. 33. I mellomtiden legger du pepperkorn i en kraftig plastpose for matoppbevaring. Bank pepperkornene med en liten, tung stekepanne for å knuse dem. Pensle kjøttet med litt Worcestershire-saus på hver side med en kakespade. Dekk steikene på én side med knuste pepperkorn. Grill steikene i 5 minutter på hver side for medium rare.
  4. 44. I mellomtiden varmer du opp rester av potetmos i mikrobølgeovnen på høy varme i 5 minutter. Hvis du bruker instantpoteter, følger du pakkeinstruksjonene og overfører de varme potetene til en bolle. Rør inn ost og vårløk i potetmosen. Varm opp en non-stick stekepanne over moderat varme. Smør innvendig i pannen for å hjelpe med å danne skorpe. Fordel potetmosen jevnt i pannen og la den danne skorpe og bli gyllen på bunnen, i 5 til 7 minutter. Del potetlaget forsiktig i to med en smørkniv, pass på å ikke ripe non-stick-overflaten. Brett den ene halvdelen over den andre, og lag en halvmåneformet potetpai med en sprø utside og en ostefylt, myk midt.
  5. 55. Mens steikene og potetene koker, stek opphakket bacon i den lille stekepannen du brukte til å knuse pepperkornene, på høy varme. Overfør det brunede baconet til en tallerken med papirhåndkle for å renne av. Tørk ut pannen og sett den tilbake på varmen. Tilsett ½ kopp balsamicoeddik i pannen og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 til 2 minutter, til eddiken er redusert til halvparten og blitt tykk. Slå av varmen. Hell spinat i en salatbolle. Topp med bacon og sopp. Visp inn ekstra virgin olivenolje i den varme eddiken og hell over salaten. Vend forsiktig og server.
  6. 66. Krydre de ferdigkokte steikene med litt salt og legg dem på et skjærebrett. La steikene hvile i 5 minutter slik at saftene fordeler seg jevnt i kjøttet. Hvis du skjærer i en varm steik, vil saftene renne ut, og den første biten vil bli den eneste smakfulle.
  7. 77. Skjær steikene i tynne skiver på tvers av kjøttets fiber. Dekk steikeskivene med løk. Del potetpaien i 4 båter og server sammen med steikene og spinatsalaten.