Skivet biff av ytrefilet dekket med løk, servert med roquefort-potetpai og spinatsalat med bacon-dressing
oppskrift på saftig skivet indrefilet dekket med løk, servert med kremet roquefort potetpai og frisk spinatsalat med bacon-dressing – en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 stk. (12 unser, 3,8 cm tykke) sirloin New York stripbiffer
- 2. 2 ss smør
- 3. 2 store gule løk, tynne skiver
- 4. 2 ss svarte pepperkorn
- 5. Worcestershire-saus, til pensling
- 6. Grovt salt
- 7. 4 til 6 kopper potetmos (bruk rester av potetmos eller ferdiglaget instantmos)
- 8. 225 g Roquefort, smuldret
- 9. 2 vårløk, både grønne og hvite deler, hakket
- 10. 4 skiver bacon, hakket
- 11. 1/2 kopp balsamicoeddik
- 12. 1 pose (ca. 450 g) triple-vasket babyspinat
- 13. 6 store hvite soppkapsler, skivet
- 14. 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillpannen til høy varme. Ta kjøttet ut av kjøleskapet og pakk det ut. La storfekjøttet hvile i noen minutter for å ta bort kulden.
- 22. Varm opp en middels stor stekepanne over moderat varme. Tilsett smør og skivede løk i en varm panne, og krydre med salt. Surr løken i 25 minutter, av og til omrøring, til løken er karamellisert, myk og søt.
- 33. I mellomtiden legger du pepperkorn i en kraftig plastpose for matoppbevaring. Bank pepperkornene med en liten, tung stekepanne for å knuse dem. Pensle kjøttet med litt Worcestershire-saus på hver side med en kakespade. Dekk steikene på én side med knuste pepperkorn. Grill steikene i 5 minutter på hver side for medium rare.
- 44. I mellomtiden varmer du opp rester av potetmos i mikrobølgeovnen på høy varme i 5 minutter. Hvis du bruker instantpoteter, følger du pakkeinstruksjonene og overfører de varme potetene til en bolle. Rør inn ost og vårløk i potetmosen. Varm opp en non-stick stekepanne over moderat varme. Smør innvendig i pannen for å hjelpe med å danne skorpe. Fordel potetmosen jevnt i pannen og la den danne skorpe og bli gyllen på bunnen, i 5 til 7 minutter. Del potetlaget forsiktig i to med en smørkniv, pass på å ikke ripe non-stick-overflaten. Brett den ene halvdelen over den andre, og lag en halvmåneformet potetpai med en sprø utside og en ostefylt, myk midt.
- 55. Mens steikene og potetene koker, stek opphakket bacon i den lille stekepannen du brukte til å knuse pepperkornene, på høy varme. Overfør det brunede baconet til en tallerken med papirhåndkle for å renne av. Tørk ut pannen og sett den tilbake på varmen. Tilsett ½ kopp balsamicoeddik i pannen og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 til 2 minutter, til eddiken er redusert til halvparten og blitt tykk. Slå av varmen. Hell spinat i en salatbolle. Topp med bacon og sopp. Visp inn ekstra virgin olivenolje i den varme eddiken og hell over salaten. Vend forsiktig og server.
- 66. Krydre de ferdigkokte steikene med litt salt og legg dem på et skjærebrett. La steikene hvile i 5 minutter slik at saftene fordeler seg jevnt i kjøttet. Hvis du skjærer i en varm steik, vil saftene renne ut, og den første biten vil bli den eneste smakfulle.
- 77. Skjær steikene i tynne skiver på tvers av kjøttets fiber. Dekk steikeskivene med løk. Del potetpaien i 4 båter og server sammen med steikene og spinatsalaten.