
Ølbraisert BBQ-svineknoke
Lær hvordan du lager saftig og smakfull barbecue svineknoke med øl. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser for en perfekt hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer salt
- 2. Ca. 40 kvernet svart pepper
- 3. 2 spiseskjeer chilipulver
- 4. 1 spiseskje hvitløkpulver
- 5. 2 teskjeer malt koriander
- 6. 2 teskjeer malt sennepsfrø
- 7. 340 gram godt øl eller mørk øl, som Bass
- 8. 4 hvitløksfedd, hakket
- 9. En 2,3 kg svinebog (skulder av dyret)
- 10. 1/2 kopp ketchup
- 11. 2 spiseskjeer grovkornig Dijon-sennep
- 12. 3 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 13. 1/3 kopp mørkbrunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Bland krydderblandingen i en bolle og rør godt. Gni den inn over svineknoken. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst én time, gjerne over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Fjern plasten fra svineknoken og plasser den i en stekepanne med sider på ca. 5 cm. Stek i 45 minutter til den er mørkbrunet og har enkelte steder svartnet. Ta ut av ovnen. Senk temperaturen til 160°C (325°F). Hell øl over kjøttet og legg hakket hvitløk rundt svineknoken. Dekk tett med kraftig aluminiumsfolie eller to lag med vanlig folie. Stikk ca. 10 hull i toppen av folien. Stek svineknoken i ytterligere 2 ½ time, eller til den er så mør at den løsner lett fra midtbenet.
- 33. Legg kjøttet på en tallerken og hell stekepannens kraft (det vil være rikelig) over i en kjele.
- 44. Tilsett ketchup, sennep, Worcestershire-saus og brunt sukker i kjelen. La det småkoke til det er redusert til halvparten og blitt tykt, ca. 20 minutter.
- 55. Mens sausen koker inn, riv opp svineknoken med to gafler. Hell sausen over det revne kjøttet og bland godt inn til den er fullstendig absorbert.