Ølbraisert BBQ-svineknoke

Ølbraisert BBQ-svineknoke

Lær hvordan du lager saftig og smakfull barbecue svineknoke med øl. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser for en perfekt hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer salt
  • 2. Ca. 40 kvernet svart pepper
  • 3. 2 spiseskjeer chilipulver
  • 4. 1 spiseskje hvitløkpulver
  • 5. 2 teskjeer malt koriander
  • 6. 2 teskjeer malt sennepsfrø
  • 7. 340 gram godt øl eller mørk øl, som Bass
  • 8. 4 hvitløksfedd, hakket
  • 9. En 2,3 kg svinebog (skulder av dyret)
  • 10. 1/2 kopp ketchup
  • 11. 2 spiseskjeer grovkornig Dijon-sennep
  • 12. 3 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 13. 1/3 kopp mørkbrunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland krydderblandingen i en bolle og rør godt. Gni den inn over svineknoken. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst én time, gjerne over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Fjern plasten fra svineknoken og plasser den i en stekepanne med sider på ca. 5 cm. Stek i 45 minutter til den er mørkbrunet og har enkelte steder svartnet. Ta ut av ovnen. Senk temperaturen til 160°C (325°F). Hell øl over kjøttet og legg hakket hvitløk rundt svineknoken. Dekk tett med kraftig aluminiumsfolie eller to lag med vanlig folie. Stikk ca. 10 hull i toppen av folien. Stek svineknoken i ytterligere 2 ½ time, eller til den er så mør at den løsner lett fra midtbenet.
  3. 33. Legg kjøttet på en tallerken og hell stekepannens kraft (det vil være rikelig) over i en kjele.
  4. 44. Tilsett ketchup, sennep, Worcestershire-saus og brunt sukker i kjelen. La det småkoke til det er redusert til halvparten og blitt tykt, ca. 20 minutter.
  5. 55. Mens sausen koker inn, riv opp svineknoken med to gafler. Hell sausen over det revne kjøttet og bland godt inn til den er fullstendig absorbert.