
Ravioli
Lær hvordan du lager deilige ravioli hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. Enkel å følge, rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 oppskrift av Alton Browns kjøttkaker, oppskrift følger
- 2. 1 spiseskje balsamicoeddik
- 3. 3 spiseskjeer revet Parmesan
- 4. 1/2 teskje tørket oregano
- 5. Fersk pastadeig, oppskrift følger
- 6. 1 egg blandet med 1 teskje vann (eggepensling)
- 7. 2 spiseskjeer smør
- 8. 1 spiseskje skivet salvie
- 9. 170 gram hvitløkssmakende krutonger
- 10. 1/2 teskje malt svart pepper
- 11. 1/2 teskje cayennepepper
- 12. 1 teskje chilipulver
- 13. 1 teskje tørket timian
- 14. 1/2 løk, grovhakket
- 15. 1 gulrot, skrelt og brutt i biter
- 16. 3 hele hvitløksfedd
- 17. 1/2 rød paprika
- 18. 510 gram kjøttdeig av storfe (sirloin)
- 19. 510 gram kjøttdeig av chuck
- 20. 1 1/2 teskje kosher salt
- 21. 1 egg
- 22. 3 kopper hvetemel
- 23. 2 store egg
- 24. 3 spiseskjeer vann
- 25. 1 teskje olivenolje
- 26. 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Smør til bruning av smør til 10 ravioli.
- 22. I en bolle, bland kjøttdeigen, balsamicoeddik, Parmesan og oregano, rør godt sammen, og sett til side.
- 33. Bruk oppskriften på fersk pasta, og kjevle ut deigen enten for hånd eller med maskin.
- 44. Når du har kjevlet ut pastaen til ark, skjær arket i jevne firkanter. Bruk en teskje og fyll midten av halvparten av firkantene med fyllet. Pensle rundt fyllet med eggeblandingen, og legg de resterende firkantene oppå. Trykk ned rundt kantene for å forsegle og presse ut eventuelle luftbobler.
- 55. Tilsett ravioliene i porsjoner i en stor gryte med raskt kokende, saltet vann (ca. en halv gallon). Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem i en sil.
- 66. I en separat panne over middels varme, smelt smøret til det begynner å bli brunt. Vend inn 10 ravioli til de er dekket av smør. Strø over salvie og vend igjen for å fordele jevnt.
- 77. I en food processor, kombiner krutonger, svart pepper, cayennepepper, chilipulver og timian. Puls til blandingen har fin tekstur. Hell denne blandingen i en stor bolle.
- 8 - Bland løk, gulrot, hvitløk og rød paprika i food processoren, og puls til grønnsakene er finhakket, men ikke pureert.
- 9 - Bland grønnsaksblandingen, karbonadedeig og kjøttdeig med brødsmuleblandingen. Krydre kjøttblandingen med kosher-salt.
- 10 - Tilsett egget og bland godt, men unngå å klemme ut for mye av kjøttet.
- 118. For hånd: På en ren arbeidsflate, lag en fordypning i melet.
- 12 - Bland egg, vann, olje og salt i et målebeger.
- 13 - Hell den våte blandingen sakte i melet og bland med to fingre til alt er innarbeidet.
- 14 - Ikke tving deigen til å ta opp alt melet.
- 15 - Hvis du bruker pastamaskin, kan du forme deigen til en disk og dekke med plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i 1 time.
- 16 - Hvis du vil kjevle ut deigen for hånd, bør du elte den på en melet arbeidsflate i 8–10 minutter.
- 179. Med food processor:
- 18 - I bollen til food processoren, kombiner melet og salt, og puls 2–3 ganger.
- 19 - I et målebeger, visp egg, vann og olje.
- 20 - Mens maskinen pulserer, hell den våte blandingen i en jevn strøm, og kjør til deigen begynner å trekke seg fra sidene av bollen.
- 21 - Følg instruksjonene ovenfor for håndkjevling eller bruk av maskin.