Kylling Parmesan
Lær hvordan du lager delicious chicken parmesan med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett som hele familien vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 stk. kyllingfileter, ca. 2 tommer tykke, totalt ca. 900 gram
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1/2 kopp hvetemel til dyping
- 4. 1/4 kopp extra virgin olivenolje, pluss litt mer til ildfast fat
- 5. 4 hvitløksfedd, skivet
- 6. 1 teskje hakkede ferske timianblader
- 7. Én 800 grams boks med hele San Marzano-tomater, knust for hånd, behold boksen
- 8. En klype sukker
- 9. En klype knuste rød pepperflak
- 10. 1/4 kopp løst pakket ferske basilikumblader
- 11. Én 225 grams ball med fersk mozzarellaost, tynne skiver
- 12. 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Krydre kyllingen på begge sider med litt salt og pepper. Fordel melet i en flat skål eller på en tallerken. Krydre med litt salt og pepper.
- 22. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje og varm opp. Arbeid med 2 eller 3 stykker av gangen for å unngå å overfylle pannen, og vend begge sider av kyllingfiletene i det krydrede melet, og rist av overflødig mel. Stek kyllingen til den er gyllenbrun på begge sider, ca. 1–2 minutter per side. Ta den ut av pannen og legg den på en tallerken. Gjenta med resten av kyllingstykkene.
- 33. Skru ned varmen til middels og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i pannen. Ha i hvitløk og timian, og stek til hvitløken er lett gyllen på kantene, ca. 1 minutt. Tilsett tomatene, skyll boksen med ½ kopp vann og hell det i pannen. Tilsett sukker, rød pepperflak og ½ teskje salt. La sausen småkoke kraftig, og rør av og til, til den er litt tykkere, ca. 10 minutter.
- 44. Riv basilikum grovt med hendene og rør det inn i sausen. Pensle en ildfast form på 23 x 33 cm med litt olivenolje, og hell halvparten av sausen i formen. Legg kyllingen forsiktig i sausen, og dekk med resten av sausen. Legg skivet mozzarella over kyllingen, og dryss parmesan over hele retten. Stek til osten er gyllen og boblende, ca. 15–20 minutter. Server varm.
- 55. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Krydre kyllingen på begge sider med litt salt og pepper. Fordel melet i en flat skål eller på en tallerken. Krydre med litt salt og pepper.
- 66. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje og varm opp. Arbeid med 2 eller 3 stykker av gangen for å unngå å overfylle pannen, og vend begge sider av kyllingfiletene i det krydrede melet, og rist av overflødig mel. Stek kyllingen til den er gyllenbrun på begge sider, ca. 1–2 minutter per side. Ta den ut av pannen og legg den på en tallerken. Gjenta med resten av kyllingstykkene.
- 77. Skru ned varmen til middels og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i pannen. Ha i hvitløk og timian, og stek til hvitløken er lett gyllen på kantene, ca. 1 minutt. Tilsett tomatene, skyll boksen med ½ kopp vann og hell det i pannen. Tilsett sukker, rød pepperflak og ½ teskje salt. La sausen småkoke kraftig, og rør av og til, til den er litt tykkere, ca. 10 minutter.
- 88. Riv basilikum grovt med hendene og rør det inn i sausen. Pensle en ildfast form på 23 x 33 cm med litt olivenolje, og hell halvparten av sausen i formen. Legg kyllingen forsiktig i sausen, og dekk med resten av sausen. Legg skivet mozzarella over kyllingen, og dryss parmesan over hele retten. Stek til osten er gyllen og boblende, ca. 15–20 minutter. Server varm.