Kjøttboller
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle kjøttboller med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 kopper ferskt raspet brødsmuler (erstatt med usaltede butikkjøpte, men resultatet vil ikke bli like godt)
- 2 kopper revet Parmigiano-Reggiano eller Pecorino Romano
- 1 kopp ferskt hakkede basilikumblader
- 1 kopp ferskt hakket persille
- 1 teskje knuste rød pepperflak
- 1 spiseskje kosher- eller havsalt
- 1 spiseskje nykvernet eller grovkvernet svart pepper
- 4 egg
- 1 kopp hel melk
- 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 4 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 2 ½ pund kjøttdeig av storfe
- 2 ½ pund kjøttdeig av svin
- 1 kopp varmt vann
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland sammen brødsmuler, ost, basilikum, persille, knust rød pepper, salt og pepper. Bland godt.
- 2I en separat bolle, bland egg og melk. Pisk til eggeplommene er brutt opp og godt innarbeidet i melken. Sett i kjøleskapet til du skal bruke det.
- 3Forvarm en liten stekepanne på komfyren på middels varme, og tilsett olivenolje og hvitløk. Stek hvitløken til den begynner å bli lett brun, rundt 3 til 4 minutter, og fjern den fra varmen. Sett til side i romtemperatur.
- 4Tilsett kjøttdeigen i bollen med de tørre ingrediensene. Bland kjøttet løst med de tørre ingrediensene til det er lett innarbeidet.
- 5Tilsett melk- og eggeblandingen, sammen med det varme vannet og hvitløken. Bland til alt er godt innarbeidet. Blandingen skal være løs, men fortsatt kunne holde formen.
- 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 7Form kjøttbollene til porsjoner på 200–225 gram, litt større enn en baseball, men ikke så store som en softball, og legg dem i en bakeform med 5 cm dybde. Sørg for at de ikke berører hverandre for jevn steking. Stek til kjøttbollene har en indre temperatur på 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 1 time til 1 time og 10 minutter. Overfør kjøttbollene til et serveringsfat og server.