Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttboller

Kjøttboller

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle kjøttboller med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 kopper ferskt raspet brødsmuler (erstatt med usaltede butikkjøpte, men resultatet vil ikke bli like godt)
  • 2 kopper revet Parmigiano-Reggiano eller Pecorino Romano
  • 1 kopp ferskt hakkede basilikumblader
  • 1 kopp ferskt hakket persille
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 1 spiseskje kosher- eller havsalt
  • 1 spiseskje nykvernet eller grovkvernet svart pepper
  • 4 egg
  • 1 kopp hel melk
  • 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, knust og finhakket
  • 2 ½ pund kjøttdeig av storfe
  • 2 ½ pund kjøttdeig av svin
  • 1 kopp varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland sammen brødsmuler, ost, basilikum, persille, knust rød pepper, salt og pepper. Bland godt.
  2. 2I en separat bolle, bland egg og melk. Pisk til eggeplommene er brutt opp og godt innarbeidet i melken. Sett i kjøleskapet til du skal bruke det.
  3. 3Forvarm en liten stekepanne på komfyren på middels varme, og tilsett olivenolje og hvitløk. Stek hvitløken til den begynner å bli lett brun, rundt 3 til 4 minutter, og fjern den fra varmen. Sett til side i romtemperatur.
  4. 4Tilsett kjøttdeigen i bollen med de tørre ingrediensene. Bland kjøttet løst med de tørre ingrediensene til det er lett innarbeidet.
  5. 5Tilsett melk- og eggeblandingen, sammen med det varme vannet og hvitløken. Bland til alt er godt innarbeidet. Blandingen skal være løs, men fortsatt kunne holde formen.
  6. 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  7. 7Form kjøttbollene til porsjoner på 200–225 gram, litt større enn en baseball, men ikke så store som en softball, og legg dem i en bakeform med 5 cm dybde. Sørg for at de ikke berører hverandre for jevn steking. Stek til kjøttbollene har en indre temperatur på 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 1 time til 1 time og 10 minutter. Overfør kjøttbollene til et serveringsfat og server.