Snøerter og grønne bønnesalat
oppskrift på en enkel og sunn salat med snøerter og grønne bønner, perfekt for sommeren. rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss hvitvinseddik
- 3 ss olivenolje
- Salt og pepper, etter smak
- 450 g grønne bønner, renset
- 450 g sukkererter, renset og trådene fjernet
- 4 ss solsikkefrø, lett ristet
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle visper du sammen eddik, olje, salt og pepper etter smak. I en stor kjele med kokende saltet vann koker du de grønne bønnene i 4 minutter, eller til de akkurat er sprøtt møre. Tilsett snøertene og kok grønnsakene i 10 sekunder. Sil av grønnsakene, overfør dem til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen, og sil av vannet. Tørk grønnsakene forsiktig mellom flere lag papirhåndklær, og vend dem i en bolle med solsikkefrø og dressingen.